- Reklama -

Klanas eina va bank - šiandien iš N.Venckienės ketinama atimti D.Kedžio dukrelės globėjos teises. KK nuotr.

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininkas G.Kryževičius ir "Lietuvos rytas" šiandien galimai sąmoningai iškraipė N.Venckienės kreipimąsi: "Jeigu dar yra likę Lietuvoje žmonių, padėkit", išversdami tai "kreipimusi į minią", pamiršus, kad ir tarp teisėjų kartais gali pasitaikyti ir žmonių. KK nuotr.

Drąsiaus Kedžio dukrelės istorijos kulminacija: šiandien planuojama panaikinti N.Venckienei mergaitės globėjos statusą, ir jeigu Neringa Venckienė gražiuoju neatiduos mergaitės L.Stankūnaitei, mergaitė jau šiandien per prievartą gali būti paimta ir perduota L.Stankūnaitei, o pačiai N.Venckienei grasinama bylomis.

Kadangi teisėja Neringa Venckienė turi imunitetą, kad būtų galima per prievartą įsiveržti į N.Venckienės būstą, Prezidentė turės panaikinti N.Venckienės imunitetą – teisėjo imunitetą, kai Seimas atostogauja, gali panaikinti tiktai Prezidentas.

Seimo rudens sesija, patvirtinus biudžetą, baigėsi prieš Kalėdas. Dabar Seimas į pavasario sesiją rinksis tik 2012 metų kovo 10 d. Todėl dabar visus sprendimus dėl įsiveržimo į N.Venckienės namą ir prievartinio mergaitės paėmimo bei perdavimo L.Stankūnaitei turės priimti Prezidentė Dalia Grybauskaitė, kuri turės spręsti teisėjos N.Venckienės imuniteto panaikinimo klausimą.

Mergaitė šiandien vykti į pasimatymą su motina kategoriškai atsisakė.

Į Klonio gatvę renkasi žmonės.

“Lietuvos rytas” šiandien paskelbė klaidinančią informaciją, esą Neringa Venckienė kreipėsi į minią, prašydama imtis veiksmų.  Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininkas G.Kryževičius į tai sureagavo pareikšdamas, kad N.Venckienė jau peržengė visas ribas.

“Karštas komentaras” atkreipia visuomenės dėmesį į tai, kad tiek “Lietuvos rytas”, tiek G.Kryževičius galimai sąmoningai klaidingai interpretavo N.Venckienės žodžius.

D.Kedžio dukrelė Neringa Venckienė kreipėsi  į Lietuvos žmones ir paprašė žmonių pagalbos, ir žmonės padeda – daugiausia morališkai: jie siunčia savo parašus po peticija Prezidentei, Seimo pirmininkei ir generaliniam prokurorui, kiti ateina į Klonio gatvę, dar kiti – rašo viešus laiškus. Tai yra, žmonės šioje situacijoje padeda kaip kas supranta ir kaip kas gali. N.Venckienės kreipimasis: “jei dar yra likę Lietuvoje žmonių”, reiškia viltį, kad ir tarp užimančių atsakingus postus “jeigu yra likę žmonių”, kad jie šioje situacijoje padėtų apginti mergaitę.

Iš įvykio vietos praneša Kristina Apanavičiūtė:

Klonio gatvėje nuo 11 valandos būriuojasi žmonės. Mergaitė vykti į susitikimą su motina atsisakė, tačiau išvykus policijai, žurnalistai – delfi, “Lietuvos ryto”, “Kauno dienos” atstovai nesiskirsto. Žmonės klausia “Lietuvos ryto” atstovo, kodėl jis parašęs, kad šiandien yra sprendimo įvykdymo diena. Žurnalistas neatsako, delfi atstovas bando aiškinti, jog ši diena gaunasi skaičiuojant keturiolika dienų.

Po pusvalandžio gudrybė paaiškėja – Panevėžio apygardos teismas atmetė prašymą dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo. Žurnalistai, taip draugiškai besišnekučiuojantys su policijos atstovais, stoviniuoja ir laukia šiandien būsimo prievartinio neįsiteisėjusio sprendimo įgyvendinimo.

Žmonių nuo ryto daugėja, tačiau labai aktyviai tariamai už žmogaus teises ir prieš monopolininkus kovojančių nėra. “Vyksta dviejų mafijų kova, mes nesikišime”, – telefonu pareiškia vieno esą už žmogaus teises kovojančio judėjimo pirmininkė.

Garliavos įvykiuose tačiau nebėra priešpriešų – pernai metais labai aktyviai mergaitę rėmusi Vida šiandien Klonio gatvėje nuo 10 valandos ryto.”Man buvo neramu, negera nuojauta, todėl atvykau anksti”.

Kaip ir kiekvieną dieną atvykusi garbaus amžiaus pensininkė, kuriai nesvarbu nei šaltis, nei dargana.

Žmonių vis daugėja, tačiau visi suvokia, jog policija, visas dienas demonstravusi savo galias, šiandien irgi nesustos – jiems piliečių išrinkta valdžia šiandien įsakė bet kokia kaina paimti mergaitę. Galima mušti, daužyti, blaškyti žmones, galima veržtis į teisėjos imunitetu apsaugotus namus.

Teismas šiandien, kaip praneša šaltiniai, nusprendė iš teisėjos Neringos Venckienės atimti globėjos teises. Juokinga – neįsiteisėjęs teismo sprendimas, mergaitė turi laikinąją globėją, tačiau teismas demonstruoja, jog šioje byloje apeliacija negalima. O tai yra esminis Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių konvencijos pažeidimas, nes ši konvencija valstybėje narėje garantuoja bent vieną apeliacinės instancijos teismą. Už šio konvencijos straipsnio nesilaikymą dar aštuntame dešimtmetyje yra labai išbartos įvairios Europos šalys. Tačiau gi Lietuva – stebuklų, kone bananų valstybė.

Neringos Venckienės knygoje apie Drąsiaus kovą dėl mergaitės apskleidžiama, jog dar 2006 metais Laimutė Stankūnaitė rašė prašymą, kad valstybė taptų mergaitės globėja, prašyme nurodė, jog mergaitė turi būti patalpinta į globos namus. Kadangi šiandien situacija nepasikeitusi – L.Stankūnaitė neturi jokių galimybių auginti vaiką, tai mergaitės likimas aiškus: arba globos namai, arba išvežimas į užsienį.

Vilniaus apygardos teismo, kuriame dar visai neseniai ryte galima buvo sutinti nuo laiptų krentantį girtą teisėją Zenoną Biorštoną, teisėjas Pavelas Frolovas išsuko nuo baudžiamosios atsakomybės neteisėtai mergaitės laisvę 2009-10-05 atėmusią J. Dabašinskienę – ši vaiko teisių apsaugos specialistė prievarta paėmė vaiką iš jo tėvelio namų ir išvežė į Vaiko raidos centrą, nors vaikas buvo prižiūrimas senelių ir tetos, turėjo kur gyventi ir ką valgyti, dėl ko Neringa Venckienė padavė skundą į Ženevoje įsikūrusį tarptautinį teismą. Mergaitė jau 2009 metais net 8 dienas buvo neteisėtai kankinama Vaiko raidos centre, J.Dabašinskienei nurodžius ,jog esą ši įstaiga – kuri yra ligoninė – yra mergaitės laikinosios globos įstaiga.

Tiek Andrius Ūsas, tiek ir Laimutė Stankūnaitė yra rašę prašymus patalpinti mergaitę į Vaiko raidos centrą, kuris yra vaikų psichiatrijos ligoninė, – nors mergaitė yra visiškai sveika.

Į tualetą kartu vaikščiojusios tariamos psichologės, kuri kategoriškai neigė esanti iš Vaiko teisių apsaugos skyriaus, tapatybę pavyko nustatyti skaitytojams – ji nėra jokia psichologė, o yra psichoterapeutė, dirbanti šeimos santykių institute Kaune, Zamenhofo gatvėje. Visiškai tuomet tikėtina, jog ši psichoterapeutė galėjusi atlikti tikrą hipnozės ir įtaigos seansą. Tačiau garsiajame neteisėtame ir nepagrįstame V.Kondratjevo sprendime mes nerasime nė žodžio apie tai, jog mergaitę reikia gydyti psichoterapeutams. Kodėl Birutė Daugėlienė šitaip elgiasi – juk čia ji turėjo pasamdyti šią psichoterapeutę? Ar laukiama dar vieno skundo Ženevos teismui dėl kankinimų ir neteisėto psichiatrijos sveikam vaikui taikymo, atimant jo laisvę lygiai keturioms valandoms, kai mergaitei nebuvo leidžiama nueiti net atsigerti? Kankinimus ir nežmonišką elgesį draudžia konvencijos, prie kurių Lietuva jau yra senokai prisijungusi.

13 valandą Klonio gatvėje – nerimastingas laukimas. Nesiskirsto nei žurnalistai, nei mergaitę palaikantys žmonės. Atvyko ir vienas ištikimiausių mergaitės saugotojų, kurį visiškai neseniai Kauno kriminalinės policijos skyriaus tyrėja bandė paversti pagrindiniu įtariamuoju Vaido Milinio šmeižto ir sekimo bylos tyrime. Vakar Klonio gatvę pasiekė žinios, jog pačia aktyviausiam šios baudžiamosios bylos liudytojui Vitalijui Keršiui iškelta baudžiamoji byla už teisėjos Neringos Venckienės ir jos tetos Audronės Skučienės šmeižimą.

Kol kas policijos pajėgų Klonio gatvėje nesimato, tačiau akivaizdu, jog šiais metais mergaitę bus stengiamasi paimti prievarta. Nesvarbu, jog Vyriausybė vakar pareiškė visiškai nesilaikanti Lietuvos Aukščiausiojo teismo sprendimo, kuriuo buvo liepta nugriauti pastatus Kuršių Nerijoje. Mūsų valstybėje daiktai yra svarbesni už žmones. O neįsiteisėjusį teismo sprendimą, kuris yra apskųstas, todėl negaliojantis ir jis nėra vykdytinas, be to, priimtas pažeidžiant Vaiko teisių apsaugos konvencijos, LR CPK ir CK straipsnių, reglamentuojančių vaiko teisių prioritetinę apsaugą, reikalavimus -šiandien valstybė, kuri yra spjovusi į LAT sprendimus, vykdys prievarta. Nes pedofilijos bylą reikia išmesti į šiukšlių dėžę. Toje byloje greičiausiai išlindę labai aukštos kėdės, kurių atbrailos tiesiog gali nulūžti nuo vieno Garliavos mergaitės liudijimo.

Nuo 13 val. kunigas Mindaugas vedė Rožinio maldą. Susirinkę žmonės aktyviai prisijungė prie maldos. Buvo prašoma stiprybės ir užtarimo Neringai Venckienei bei jos globotinei sunkioje situacijoje, kai visos valdžios institucijos pajungtos prieš vieno vaiko likimą – ne jį apginti, o prieš jį kovoti.

Atvežta arbatos ir kavos. Toliau renkasi žmonės.

14.00 val. atvyksta Seimo narys Kazimieras Uoka, kuri pabrėžia, kad atvyko kaip pilietis, o ne Seimo narys. Net Seimo nariai šioje situacijoje išsigandę.

Garliava, Klonio gatvė

Bus pildoma

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!