- Reklama -

"Metas jums apsivalyti širdis, jei tokias turite. Ir konservatorių partiją." KK nuotr.

Vadinamosios opozicijos lyderis Andrius Kubilius prieš keletą dienų „Facebook“ paskyroje kažką kalbėjo apie konservatoriškas vertybes. Ponas Kubilius dievagojosi, esą kokie anie, valdančiosios daugumos atstovai, netikę, blogi, korumpuoti (!), ir koks jis, taigi ir konservatorių partija – šaunūs, teisingi ir kitaip ypatingi.

Negi nebus korumpuoti, jeigu ištisus metus jokios naudingos „sėbriškos“ sutarties su „Chevronu“ nesugebėjo sudaryti.

Negi nebus korumpuoti, jeigu ėmė mąstyti, kokį vandenį gers mūsų vaikai ir vaikų vaikai, netyčia „vyrams juodais drabužiais“ Lietuvos vandenį užnuodijus.

Pavyzdžiui, kad ir suveikus force majeure!!! „Ai, mes “ne prie ko”, atsakytų „vyrai juodais drabužiais“, – ten, suprantate, mini žemės drebėjimas įvyko, na, ten, kur mes jūsų šitoje..ee žemelėje skalūnus plėšėme, taigi“…

Taigi kitais žodžiais tariant, tiek „Chevronas“, tiek politinės partijos „armagedono“ atveju „liktų ne prie ko“.

Nesvarbu, kad Lietuvoje nebūna Japonijaus stiliaus žemės drebėjimų. Čia Lietuva. Čia – įmanoma viskas.

Ponas Kubilius kalė tiesiai šviesiai – taip, tarsi tarp sisteminių Lietuvos politinių partijų būtų esminių skirtumų. Tarsi „Williams“ afera, LEO LT ir dar daugelis kitų nekaltų projektų buvo vykdomi šešerių metų vaiko fantazijose. Tarp daugelio iš jūsų – jokio skirtumo, mielieji.

Papasakokite šį anekdotą daugiavaikėms motinoms arba muziejų darbuotojams.

Taigi liepos 6-ąją, sekmadienį, mėgavausi Šv. Mišiomis Dublino St. Saviour bažnyčioje. Lenkų kalba – nes Kremliaus agentas. „Žurnalisto“ Andriaus Tapino plunksnos pakrikštytas. Ir politikės Rasos Juknevičienės palaimintas.

Kairėje krūtinės pusėje kad įsimetė dieglys, taip neramu pasidarė. Nebuvau išpažinties ilgai, neklauskite, kiek metų, – gal todėl širdelę stipriai maudė, stebėjosi straipsnio autorius. Gal rusai ir vėl puola, nedavė kita mintis ramybės.

Deja, nepadėjo nei rusai, nei išpažintis. Spėkite, kas gi nuramino jauną mano širdį? Ogi Algis Ramanauskas – Greitai.

Kaip jam tai pavyko?

„Ar ir jūs vis dar esate be nuovokos?“ – klausė Jėzus Nazarėnas muitininko Mato. „Argi nesuprantate, kad visa, kas patenka į burną, eina į pilvą ir išmetama laukan? O kas išeina iš burnos, eina iš širdies, ir tai suteršia žmogų. Iš širdies išeina pikti sumanymai, žmogžudystės, svetimavimai, ištvirkavimai, vagystės, melagingi liudijimai, šmeižtai. Šie dalykai suteršia žmogų, o valgymas nemazgotomis rankomis žmogaus nesuteršia.“ (Mt, 15-20).

Pereinant prie konstatuojamosios straipsnio dalies, tenka liūdnai patvirtinti, jog Algį Greitai politikos apžvalgininkas Artūras Račas, pavadindamas visuomenės… atmata, buvo visiškai teisus.

Pripažinsiu, jog nesižavėjau ir nesižaviu p. Račo kai kuriomis leksikos formomis, ypač, kai atsakymai adresuojami „visuomenės veikėjui“ (!) Algiui Greitai ar „žurnalistui“ Andriui Užkalniui.

Tačiau būtent dėl vienos labai paprastos, bet esminės priežasties pritariu kolegai Račui – jog Algis Greitai nepuošia nei Vilniaus miesto, kuriam atstovauja (čia – kultūros prasme?), nei konservatorių partijos, kurios nario bilietą kadaise nešiojo.

Taip, mieli skaitytojai, – nors politikas Algis konservatoriams jau nebepriklauso, jis, anot „Delfi“ vyr. redaktorės Monikos Budrienės, yra „visuomenės veikėjas“, taigi ir konservatorių partijos imidžo dalis. Nesvarbu, kad buvęs. Sako, „buvusių nebūna“.

Išeidamas iš Dublino St. Saviour’s bažnyčios negali nepastebėti p. Ramanausko reklaminės skrajutės: „Dublin City Events pristato: SEX GURU. Interaktyvusis Šou-Komedija. Pagrindiniame vaidmenyje – Algis Ramanauskas. Liepos 11-ąją, penktadienį, The Sugar Club, Dublin. Išankstiniai bilietai – 20 EUR, renginio dieną – 25 EUR“.

Plakatas iškabintas Bažnyčioje. Šventą dieną!

Nežinau, kaip jums, mieli skaitytojai, tačiau man, kaip pamaldžiam emigrantui, tokios Lietuvos reklamos didelės garbės nedaro. Šioje situacijoje visiškai nesvarbu, žinojo, ar ne, p. Ramanauskas, jog toje airių bažnyčioje lietuviai nesilanko. Lietuviškos Šv. Mišios laikomos kiekvieną sekmadienį Dublino St. Andrew bažnyčioje, Westland Row gatvėje.

Galima susirasti ir taikingesnių klientų paieškos metodų. Kad nereikėtų su sąžine pyktis.

Žinoma, jei tokią turite, mielas Algi.

Tuo labiau nesvarbu, ar žinojo p. Algis Greitai apie šią organizatorių atrakciją – klijuoti SEKSO GURU reklaminius plakatus Bažnyčioje – ar nežinojo.

Save gerbiantis ex-konservatorių partijos narys plius „visuomenės veikėjas“ plius Vilniaus savivaldybės narys turėtų suvokti žodžio Bažnyčia prasmę. Jėzus liepė išvalyti ne taurės išorę, bet vidų. Taip ir geriesiems konservatoriams su p. Algiu Greitai priešakyje greitai gali tekti prisiminti šį taikų Jėzaus palinkėjimą.

Tą pačią žinią neseniai pasauliui perdavė ir Popiežius Pranciškus. „Visų ekonominių sistemų centre turėtų būti vyras ir moteris, o visi kiti dalykai – jiems tarnauti. Tačiau atvirkščiai – centre mes sutelkėme pinigus“.

Kai kuriose šalyse 50 proc. jaunimo nedarbą Popiežius pavadino tikra katastrofa. „Mes „sunaikiname“ ištisas kartas tam, kad palaikytume ekonominę sistemą, kuri neveikia. Dar daugiau: paradoksalu, bet ši sistema maitina „pasinaudok ir išmesk“ kultūrą“.

Kalbėdamas apie socialines problemas, Popiežius Pranciškus itin kritiškai atsiliepė apie pasaulio galingųjų poziciją vaikų ir senų žmonių atžvilgiu. „Atmesdami vaikus ir senus žmones, kaip tokius, mes užkertame kelią žmonių civilizacijai, kadangi vaikai yra mūsų ateitis, o iš pagyvenusių žmonių semiamasi išminties“, teigia Popiežius (cit. iš Airijos katalikų laikraščio „Alive“!).

Įdomu, ar p. Kubilius vieną dieną ateis į protą ir nuspręs griežtai, bet teisingai – apvalyti partiją nuo įvairių padlaižūnų, apsimetėlių, apsišaukėlių ir tiesiog „visuomenės veikėjų“.

Žmonių atmintis – trumpa. Nieko tokio, kad p. Ramanausko renginių organizatoriai, medžiodami Algio klientus net Bažnyčioje šventą dieną, griauna jau ir taip pašlijusį konservatorių partijos įvaizdį. Ponui Ramanauskui galima atleisti, nes jis yra Algis – Greitai: padarė, bet nepagalvojo. Arba susimąstė per vėlai. Viskas OK, duok penkis, tovariščiau Algi, – vakarėlis nusimato linksmas.

Judo sidabriniai byra, ir gerai.

Deja, jums, pone Kubiliau, kaip partijos lyderiui, tenka likusieji 99 nuošimčiai kritikos strėlių.

Gal kitą kartą mąstykite ilgiau ir lėčiau, nei mąsto p. Algis Ramanauskas – itin greitai – ir, prieš į partiją priimdami eilinį cirko klouną, suskaičiuokite iki dešimties ir giliai giliai įkvėpkite tris kartus.

Užtenka mūsų mažai vargšei Tautai visokių „drąsiųjų“, „prisikėlusiųjų“ ir kitų „pažangiųjų“, kurie vieną kitą kadenciją Seime „pasivaidena“ – beje, artimiausius ir nuoširdžiausius bendražygius neretai išduodami – ir tiek juos žmonių akys temato.

Nes šiuo metu konservatorių partija atrodo apgailėtinai.

Referendumų šmeižėjai, Lietuvos socialinės apsaugos sistemos žlugdytojai, valstybės skolos didintojai, SEKSO GURU meistrai, aktoriai. Geriau jau nebevardinsiu.

“Parašyta: ‘Mano namai vadinsis maldos namai’, o jūs pavertėte juos ‘plėšikų lindyne!’ ” (Mt 21-13).

Ar ne apie jus piktai kalbėjo Jėzus Mato lūpomis? Ir išvartė pinigų keitėjų suolus ir karvelių pardavėjų stalus!

Ar ne apie jus teisingai pranašavo Izaijas – „Šita tauta šlovina mane lūpomis, bet jos širdis – toli nuo manęs“.

Metas jums apsivalyti širdis, jei tokias turite.

Ir konservatorių partiją.

Andrius Dzidolikas,

Airija

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!