- Reklama -

Prieš savivaldybių rinkimus žadėjęs dirbti kauniečių labui, tapęs tarybos nariu milijonierius V.Matijošaitis mieliau tarnauja "Gazprom" interesams. KK nuotr.

Sklypo „Gazprom“ elektrinės statyboms patvirtinimo teisėtumą turi tirti prokuratūra ir specialiosios tarnybos, mano Kauno krikdemai-konservatoriai.

Penktadienį Kauno apygardos prokuratūrai ir Specialiųjų tyrimų tarnybai pateiktame rašte Kauno miesto savivaldybės nariai Andrius Kupčinskas bei Gediminas Žukauskas prašo tarnybų kreiptis į teismą ir pripažinti neteisėtu savivaldybės tarybos sprendimą dėl žemės sklypo Taikos pr. 147, Kaune, detaliojo plano patvirtinimo.

Taip pat prašoma pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimų nusikalstamų veikų, skubotai tvirtinant šį sprendimą.

„Kauniečiai turi sužinoti, kas, ir galbūt ne už gražias akis, tarnauja rusiškų dujų monopolistams. Sieksime panaikinti tarybos sprendimą ir ištirti jo skubaus priėmimo tikrąsias aplinkybes“, – sako TS-LKD frakcijos miesto taryboje seniūnas, buvęs Kauno meras A. Kupčinskas.

Rašte teigiama, jog „akivaizdu, kad visos žemės sklypo Taikos pr. 147, Kaune, detaliojo plano rengimo, derinimo, tvirtinimo ir kt. procedūros ir sprendimai, kurie buvo atlikti iki 2011-07-14, yra neteisėti ir niekiniai. Apgaule priimtas Kauno miesto savivaldybės tarybos 2011-07-14 sprendimas Nr. T-432 „Dėl žemės sklypo Taikos pr. 147, Kaune, detaliojo plano patvirtinimo“ privalo būti pripažintas niekiniu.“

Kauno miesto savivaldybės narius, priklausančius Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijai, papiktino liepos 14-ąją priimtas tarybos sprendimas, kuriuo buvo atvertas kelias „Gazprom“ naujos elektrinės statybai. A. Kupčinsko ir G. Žukausko manymu, taip Kaunas bus „pririštas dar tvirčiau prie „Gazprom“ dujų vamzdžio“, o projekto skubus „stūmimas“, nederinant jo su visuomene, sukelia įtarimų apie galimai neskaidrius sprendimo priėmimo užkulisius.

Kreipimosi į Prokuratūrą ir STT autoriai argumentuoja, jog liepos 14-osios dienos sprendimo projektas Kauno miesto savivaldybės mero Rimanto Mikaičio buvo pateiktas svarstyti tarybai neįprastai skubiai, nebuvo svarstytas visuose tarybos komitetuose, tyčia nebuvo vertintas LR Korupcijos prevencijos įstatymo nustatyta tvarka.

Rugpjūčio 3 dieną Kaune įvykęs mitingas prieš „Gazprom“ planus bei dujininkų interesams tarnaujančią Kauno miesto valdančiąją koaliciją sutraukė kelis šimtus kauniečių. 350 MW kogeneracinės dujomis kūrenamos naujos „Gazprom“ elektrinės statybai per lemiamą balsavimą miesto taryboje priešinosi tik TS-LKD frakcija.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!