- Reklama -

Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Nuotr. iš lrp.lt

Šiandien Vilniuje susirinkusi Liberalų sąjūdžio taryba nusprendė, kad šiemet gegužę vyksiančiuose Prezidento rinkimuose liberalai yra pasirengę remti dabartinę šalies vadovę Dalią Grybauskaitę.

„Esame tikri, kad Prezidentė D. Grybauskaitė liks tvirta atsvara populistinėms politinėms jėgoms, kurios šiandien visais įmanomais būdais bando klibinti Lietuvos valstybės pamatus ir mūsų piliečių tikėjimą valstybe. Liberalai nori matyti Lietuvą toliau augančią, kuriančią, konkurencingą ir turinčią tvirtas pozicijas tarptautinėje erdvėje“, – sako Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis.

Liberalų sąjūdis teigiamai vertina D. Grybauskaitės darbus siekiant užtikrinti konkurenciją energetikos ir sveikatos apsaugos srityse, kovą su korupcija bei aktyvų Prezidentės dalyvavimą vidaus politikoje prižiūrint Vyriausybės veiklą. Taip pat svarbu, kad į Prezidentės postą atėjusi kaip nepriklausoma kandidatė D. Grybauskaitė yra palankiai vertinama tarptautinėje erdvėje ir deramai atstovauja Lietuvai.

Liberalų sąjūdžio pirmininko pirmojo pavaduotojo Gintaro Steponavičiaus teigimu, liberalai savo gretose turi ne vieną tinkamą kandidatą į šalies Prezidentus. Tačiau atsižvelgiant į tai, kad partijos lyderis – Liberalų sąjūdžio pirmininkas E. Masiulis – būsimuose rinkimuose dar negalės dalyvauti dėl nustatyto amžiaus cenzo (40 metų jam sueina spalio mėn.), liberalai pasirinko remti D. Grybauskaitės kandidatūrą.

„Tikime, kad D. Grybauskaitė dalyvaus būsimuose Prezidento rinkimuose ir toliau gins mums, liberalams, artimas vertybes – palaikys kuo mažesnį valdžios kišimąsi į verslą ir privatų žmonių gyvenimą, rems kiekvieno mūsų piliečio ryžtą susikurti gerovę sau ir savo šeimai“, – sakė G. Steponavičius.

2009 metų pavasarį vykusiuose Prezidento rinkimuose Liberalų sąjūdis taip pat rėmė D. Grybauskaitės kandidatūrą.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!