- Reklama -

Lietuvos rusų sąjungos pirmininkas Sergejus Dmitrijevas. KK nuotr.

Lietuvos rusų sąjungos vadovybė susirūpinusi stebi Lietuvos žiniasklaidos priemonėse pasirodžiusią ir eskaluojamą melagingą informaciją apie šios partijos tariamus slaptus ryšius su užsienio šalių vyriausybėmis. Lietuvos rusų sąjunga griežtai atmeta bet kokius kaltinimus siekiu pakenkti Lietuvai ir pabrėžia, kad nė viena mūsų šalies valstybės institucija nėra pateikusi jai informacijos arba įtarimų dėl tokių ryšių buvimo.

„Jau beveik mėnesį viešojoje erdvėje yra eskaluojamas klausimas dėl kylančių grėsmių Lietuvos valstybei ir jos vadovams, o Lietuvos rusų sąjunga yra įvardijama kaip viena iš tokių grėsmių šaltinių. Tokie nepagrįsti kaltinimai, kurie remiasi gandais ir nepatikrintais faktais, teršia Lietuvos rusų sąjungos vardą ir reputaciją bei kursto tautinę nesantaiką, formuodami neigiamą visuomenės požiūrį į tautines mažumas“, — sako Lietuvos rusų sąjungos pirmininkas Sergejus Dmitrijevas.

Lietuvos rusų sąjunga kreipėsi į Lietuvos Respublikos Valstybės saugumo departamentą (VSD), prašydama paaiškinti, iš kur gauta neteisėtai paviešintoje slaptojoje pažymoje minima informacija, ją pagrįsti ir nurodyti konkrečius Lietuvos rusų sąjungos atstovus, kurie lankėsi užsienio valstybėse ir siekė pakenkti Lietuvai. Tokios informacijos partijos vadovams VSD nepateikė. Jos taip pat negalėjo pateikti ir VSD vadovas, atsakinėdamas į Seimo narių klausimus.

„Lietuvos rusų sąjungos vadovybės griežtai neigia žiniasklaidoje pasirodžiusios neteisėtai paviešintos slaptos VSD pažymos teiginius ir pabrėžia, kad partija per 18 metų savo gyvavimo laikotarpį visada vadovavosi Lietuvos Respublikos Konstitucija ir įstatymais, niekada nebuvo jų pažeidusi ir nuosekliai atstovavo bei ginė Lietuvos gyventojų interesus, todėl partija reikalauja kuo skubiau baigti tyrimą dėl tokios slaptos melagingos informacijos paviešinimo ir įvardinti bei nubausti kaltuosius“, – skelbiama Lietuvos rusų sąjungos išplatintame pranešime spaudai, kurį pasirašo Lietuvos rusų sąjungos pirmininkas Sergej Dmitrijev.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!