- Reklama -

Penktadienį - intriguojantis Teisėjų tarybos posėdis. KK nuotr.

Tuo metu, kai visa Europa sulaikiusi kvapą stebi Europos futbolo čempionatą, Lietuva turi ne ką įspūdingesnį reginį – „Venckienės futbolą“. Viename pusfinalyje – Venckienė prieš Prezidentę, kitame – Venckienė prieš Teisėjų tarybą. Kol kas. Nes kai šie pusfinaliai bus įveikti, tada jau lauks kvapą gniaužiantis finalas: kova su politinėmis komandomis dėl pagrindinių prizų Seime.

Pirmajame „Venckienės futbolo“ pusfinalyje rezultatas po gegužės 17 d., kaip išsireiškė Venckienė, su Prezidente buvo 1:1, tačiau birželio 27 d., Prezidentei patenkinus teisėjos pareiškimą ir leidus jai pasitraukti iš teisėjų savo noru, Venckienė įgijo persvarą 2:1. „Dabar mes su Prezidente jau 2:1“, – galės pasigirti nauju „įvarčiu“ šiame „čempionate“ Venckienė kokiame interviu.

Tuo tarpu antrame pusfinalyje (Venckienė – Teisėjų taryba) rezultatas bus aiškus penktadienį – ir jis priklausys nuo to, kaip Teisėjų taryba dėl Venckienės išėjimo iš teisėjų balsuos. Jei pritars Prezidentės dekretui ir patars atleisti Venckienę iš teisėjų savo noru, rezultatas bus 0:1 Venckienės naudai, jei nepritars – tai atvirkščiai. Nes, sako, ne visi teisėjai sutinka su ta nuomone, kad Venckienė iš teisėjų turi būti savo noru išleista. Nes, sako, kodėl Venckienei, kurios teisinę neliečiamybę panaikino Seimas, o prokuratūra ruošiasi pareikšti net 5 įtarimus, yra leidžiama pačiai pasitraukti iš teisėjų, o kiti teisėjai, ir už mažesnes griekus būdavo „išbauduojami“ iš teisėjų „stadiono“ už teisėjo vardo pažeminimą ar panašiai?

Taigi intriga prieš Teisėjų tarybos posėdį – tikrai lažybų verta: kaip baigsis balsavimas dėl Prezidentės dekreto? Leis Teisėjų taryba išeiti Venckienei iš teisėjų savo noru ar … ne?

Na, Prezidentė, matyt, nepanoro žaisti su Venckiene „futbolo“ ir, gavusi teisėjos pareiškimą atleisti ją iš teisėjo pareigų savo noru, iš karto pasirašė dekretą: nori – keliauk ir savo futbolą toliau jau be teisėjos mantijos žaisk.

Tačiau Teisėjų taryboje situacija – visai kita. Teisėjų taryba– ne politinė organizacija, o jos nariai – politiškai nereitinguojami ir vienmandatėse rinkimų apygardose kaip kokie Seimo nariai nerenkami. Teisėjų tarybos nariai apskritai nuo rinkėjų nėra priklausomi. Ir todėl… Dvigubų standartų, balsuojant dėl Venckienės atleidimo formos, jie gali ir nepritaikyti.

Taigi, kaip baigsis antrasis „Venckienės futbolo“ pusfinalis? Delajte stavki, gospoda! (rus. “Už ką statote, ponai?“)

P.S. D.Kedžio artimųjų partija, akivaizdu,  neabejoja Venckienės pergale ir šiame “futbolo čempionate” stato už Kauno teisėją – mat dar nepasibaigus “rungtynių” laikui ir Teisėjų tarybai dar nepasisakius dėl Prezidentės dekreto atleisti Venckienę iš teisėjų savo noru, partijos tinklapyje jau paskelbta, kad pirmadienį Seime bus pristatytas kandidatų į Seimą sąrašas.  Jį turėtų pristatyti Venckienė, Kuolys ir Ko. Kodėl sakoma “op”, neperšokus griovio, nes Venckienė kol kas dar teisėja? “Teisėjai tokie įsiutę, kad tikrai džiaugsis proga Venckiene iš savo tarpo atsikratę ir Prezidentės dekretui tikrai pritars”, – neabejodamas motyvus išdėstė  vienas DK partijos narys.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!