- Reklama -

LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Prezidentūros nuotr.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Lietuvoje reziduojančiais bei Lietuvai akredituotais užsienio šalių ambasadoriais ir aptarė šalies pasiruošimą pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai, energetinio ir karinio saugumo stiprinimo klausimus, regioninį bendradarbiavimą ir šalies vidaus politinę padėtį.

„Pirmininkavimas ES – istorinė užduotis Lietuvai, kuriai šalis ruošiasi labai atsakingai. Sieksime būti sąžiningu ir patikimu tarpininku sprendžiant visai Europai svarbius klausimus: derantis dėl daugiamečio 2014-2020 m. ES biudžeto, bendro bankų priežiūros mechanizmo, priemonių ekonominės krizės pasekmėms įveikti”, – pabrėžė šalies vadovė tradiciniame susitikime.

Pasak Prezidentės Dalios Grybauskaitės, europinių ir nacionalinių interesų suderinimas yra svarbus uždavinys kiekvienai pirmininkaujančiai šaliai, todėl Lietuva vienodą dėmesį skirs tiek bendrai ES darbotvarkei, tiek Baltijos regionui svarbiems klausimams – Baltijos šalių integracijai į ES energetikos vidaus rinką, išorinių sienų apsaugai, Baltijos jūros strategijos įgyvendinimui ir ES Rytų partnerystei.

„Energetinio saugumo stiprinimas yra vienas iš prioritetinių Lietuvos ir ES tikslų, todėl dėsime daug pastangų, kad paspartintume glaudesnę energetikos vidaus rinkos integraciją ir bendros energetikos infrastruktūros sukūrimą. Regioninės integracijos kontekste Lietuvai ypač svarbūs yra elektros energijos jungčių su Švedija ir Lenkija statyba ir užbaigimas”, – sakė šalies vadovė.

Transatlantinis bendradarbiavimas ir Lietuvos karinio saugumo stiprinimas, glaudesnis Baltijos ir Šiaurės šalių bendradarbiavimas ir geri santykiai su kaimyninėmis šalimis, pasak šalies vadovės, išlieka tęstiniais Lietuvos užsienio politikos prioritetais.

Susitikime dalyvavo beveik 60 šalių ambasadoriai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!