- Reklama -

Valentinas Stundys. KK nuotr.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotojas Valentinas Stundys, nustebintas ir pasipiktinęs energetikos viceministrės Renatos Cytackos, deleguotos Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA), įžeidžiančiais žodžiais šalies Prezidentei, viešai kreipiasi į Ministrą Pirmininką Algirdą Butkevičių, kad jis suvaldytų dar vienus valdančiosios koalicijos partnerius – Lietuvos lenkų rinkimų akciją, kurie savo veiksmais ir viešais pareiškimais ne tik blogina lenkų ir lietuvių santykius, bet ir kenkia Vyriausybės darniam darbui bei jos deklaruotam santykių su Lenkija „perkrovimui“.

„Visomis įmanomomis priemonėmis, dažnai netgi prasilenkiančiomis su tiesa bei elementaria etika ir kultūra, LLRA atstovai, neva advokataudami lenkų tautinei mažumai, sparčiais žingsniais žengia iki galutinio Lietuvoje gyvenančių lenkų supriešinimo ir susipriešinimo. Tai kenkia ne tik šios tautinės mažumos gyvenimo atmosferai Lietuvoje, bet ir tarptautiniams santykiams, – teigia V. Stundys, primindamas šios politinės partijos atstovų demaršą visiems Lietuvos piliečiams svarbios Sausio 13-osios minėjimo Seime metu. – Stebint tokį politikų elgesį, susidaro įspūdis, kad LLRA atstovai savo buvimą valdžios koalicijoje supranta kaip leidimą negerbti valstybės, jos švenčių, įstatymų ir vadovų – esamų ir buvusių“.

Parlamentaras atkreipia dėmesį, kad LLRA brukamas Tautinių mažumų įstatymas jau sulaukė kritikos ne tik iš opozicijos ar visuomenės, bet ir iš pačių koalicijos partnerių, o tarptautinei bendruomenei skleidžiama informacija apie neva šios tautinės mažumos diskriminavimą Lietuvoje mažų mažiausiai prasilenkia su tikrove.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!