- Reklama -
Daugkartinis pasaulio, Europos ir olimpinis čempionas lengvaatletis Virgilijus Alekna. KK nuotr.
Europos moterų krepšinio, Eurolygos ir daugkartinė LMKL čempionė Jurgita Štreimikytė – Virbickienė. KK nuotr.
Projekto iniciatorius, UAB „Daumantai LT“ vadovas Saulius Grinkevičius. KK nuotr.
Lietuvos mokyklos rinkimų projekto „Ateities čempionai“ spaudos konferencija. KK nuotr.

Aktyviai sportuoti vaikus turėtų skatinti ne tik mokykla, bet ir jų tėvai, norintys įskiepyti atžaloms pareigos, ryžto ir atkaklaus tikslo siekimo jausmą. Taip Balandžio 16 dieną surengtoje pristatomojoje sportiškiausios Lietuvos mokyklos rinkimų projekto „Ateities čempionai“ konferencijoje kalbėjo jo ambasadorių gretas šiemet papildęs daugkartinis pasaulio, Europos ir olimpinis čempionas lengvaatletis Virgilijus Alekna.

Sportiškiausios mokyklos rinkimai jau trečią pavasarį iš eilės skatina mažiau aktyvius moksleivius sportuoti, rungtis tarpusavyje ir pajusti, kiek azarto bei džiaugsmo gali suteikti sportas. Šiemet visos Lietuvos mokyklos kviečiamos susirungti dėl sportiškiausios vardo trečiąjį gegužės šeštadienį Kėdainiuose.

„Stengtis užtikrinti, kad moksleiviai pamiltų sportą, turėtume visi bendromis pastangomis – tiek švietimo sistema, tiek tėvai, tuomet galbūt ilgainiui nebereikėtų ir tokių projektų, kaip šis. Šiandien Lietuvoje jis – būtinas“, – apie trečius metus iš eilės vykstančius sportiškiausios mokyklos rinkimus „Ateities čempionai“ kalbėjo V. Alekna.

Projekto iniciatorius, UAB „Daumantai LT“ vadovas Saulius Grinkevičius konferencijoje vardino šiemet projekto dalyvių laukiančias naujoves.

„Esame dėkingi projekto ambasadoriams, randantiems noro ir laiko paremti šią idėją. Šiemet jų – net penki. Prie nuo pat pirmosios projekto dienos jį palaikančių čempionių Simonos Krupeckaitės, Jurgitos Štreimikytės – Virbickienės bei Eglės Balčiūnaitės prisidėti sutiko ir Virgilijus Alekna bei Rūta Meilutytė. Tačiau tai – dar ne visos naujienos projekte, žymiai išaugo ir jo prizinis fondas, aktyviai auga ir dalyvių skaičius. Esu įsitikinęs, kad ši iniciatyva kasmet vis labiau plėsis ir ilgainiui taps švente visos šalies moksleiviams“, – kalbėjo S. Grinkevičius.

Praėjusiais metais sportiškiausioms Lietuvos mokykloms išdalinęs 10 tūkst. litų prizą, skirtą įsigyti sportiniam inventoriui, šiemet projekto „Ateities čempionai“ iniciatorius šį fondą padidino daugiau nei dvigubai. Šiemet projekto priziniame fonde – 22 tūkst. litų. Beveik pusė sumos, 10 tūkst. litų atiteks pirmąją vietą užimsiančiai mokyklai.

„Smagu matyti, kad projektas šiemet – dar labiau subrendęs ir jau atpažįstamas mokyklose. Kasmet jis keičiasi ir auga. Norisi, kad tai būtų festivalis – šventė moksleiviams, kad tie vaikai, kurie nesportuoja mokyklose, pajustų sporto džiaugsmą ir juo mėgautųsi“, – kalbėjo Europos moterų krepšinio, Eurolygos ir daugkartinė LMKL čempionė Jurgita Štreimikytė – Virbickienė.

Projekte dalyvauti ir dėl sportiškiausios mokyklos vardo rungtis kviečiamos visos šalies mokyklos. 3 – 8 klasių moksleiviai gegužės trečiąjį šeštadienį varžysis keturiose rungtyse: plaukimo, lengvosios atletikos, dviračių sporto ir krepšinio.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!