- Reklama -

Andriaus Juozulevičiaus nuotr.
"Forte" vyksta gyvos muzikos vakarai. A.Juozulevičiaus nuotr.

Turbūt ne vienas studentas metų metais stebėjosi, kodėl, kur anksčiau ošė publika, motociklais burgzdavo baikeriai, niekas nebevyksta. Studentų antrais namais buvęs „Fortas“ daugelį metų stovėjo tuščias ir apleistas, ir buvę lankytojai net buvo užmiršę, jog tokia kavinė kada nors buvo Kaune.

Šį pavasarį atgijo Donelaičio gatvė – dabar studentų miestelyje šurmuliuoja ne tik akademinė publika: miesto centre atgimė ir airiško tipo užeiga Irish Pub Fortas, kurioje renkasi baikerių subkultūros atstovai, skamba gera muzika, ir ruošiamas skanus maistas.

„Fortas“, šį pavasarį atsikūręs, tęsia ne tik senąsias tradicijas, bet kuria ir naujas. Kavinėje nuo seno mėgo rinktis baikeriai bei sunkiosios muzikos gerbėjai, sporto fanai. Naujai atsikūrusioje kavinėje renkasi „Žalgirio“ fanai, kavinėje galima žaisti stalo futbolą, išmėginti jėgas smūgiuojant į bokso kriaušę, o kam nepriimtinos šios sporto šakos – galima ramiai sužaisti šachmatų ar šaškių partiją.

Antradieniais kavinėje organizuojami sportinio pokerio turnyrai, kurių nugalėtojai yra paskatinami asmeniniais prizais, o spalio mėnesį vyks greitųjų šachmatų turnyras, organizuojamas muzikinio festivalio „Antipop‘s“ metu, kuriame galės dalyvauti tiek patyrę, tiek ir visai pradedantys šachmatų mėgėjai.

Trečiadieniais vyksta gitarų vakarai: gyvos muzikos mėgėjai susirenka pasiklausyti gitara atliekamų melodijų, o muzikantai turi galimybę išbandyti savo jėgas mažoje, bet jaukioje scenoje, kurioje savaitgaliais koncertuoja roko, džiazo, metalo, „funko“ grupės.

Šį penktadienį – 2011-09-16 – kavinė, savo ištakas siejanti su anksčiau egzistavusiu baru, švęs 15 metų jubiliejų. Scenoje pasirodys roko grupė „Rebelheart“, kuri koncertuodavo ir „senojo“ „Forto“ laikais.

Spalio mėnesį lietuviškojo folkmetalo gerbėjus pakvies grupė „Thundertale“, pasirodysianti su atnaujinta programa. Koncertuoti geros muzikos kavinėje pasiryžę ir scenos senbuviai „Senas kuinas“, nuolat stebinantys savo sugebėjimu atliekamus kūrinius papuošti metalo ir kitokių muzikos stilių atspalviais, prisitaikydami prie publikos pageidavimų.

Kaip teigia kavinės direktorius, sportinių motociklų klubo „Motobroliai“ prezidentas Kazimieras Čeponis, šiame bare stengiamasi vadovautis šūkiu „Fortas – mano namai“, todėl baro interjerą lankytojai kuria patys, dovanodami kokį nors mielą iš namų atsineštą suvenyrą, sportinį medalį ar knygą, mašinos modeliuką.

Kavinėje, priešingai nei muzikos klubuose, leidžiama jausti laisvai: pavyzdžiui, galima jaukiai įsitaisyti minkštasuoliuose pavargus po dienos darbų, ir atvirkščiai – nutrūktgalviškas airiškas šokimas ant stalų tampa kiekvieno savaitgalio pasibuvimo dalimi, kai „rimti“ žmonės priverčiami pajausti laukinių vakarų dvasią, išsivaduoti iš varžančių visuomeninio statuso gniaužtų.

Kristina Apanavičiūtė

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!