- Reklama -

Žygio dalyviai ant ugnikalnio (Rusijos, Danijos ir Vokietijos piliečiai), pačio mažiausio ,,žaliojo žmogeliuko“ nebijokite – jis vokietis
Žygis ant kito ugnikalnio kartu su E.Sivaykin (kairėje) jo bičiulis iš Danijos (taip pat su karine, tik NATO šalies uniforma)
Piketo metu. Nuotr. organizatorių
Piketo metu. Nuotr. organizatorių

Metalo ir medienos darbuotojų profesinė sąjunga nuoširdžiai dėkoja spaudos atstovams, kurie nepatingėjo taip ,,detaliai“ aprašyti apie prie UAB ,,IDW metalas ir mediena“ būstinės 2015 m. vasario 20 d. profsąjungos suorganizuotą piketą.

Ypač dėkojame dienraščio ,,Lietuvos rytas“ žurnalistams, kurie ne tik parašė apie piketą, bet ir pateikė daug su piketu nesusijusios informacijos. Juk norint surasti tokią informaciją šiems žurnalistams turbūt reikėjo panaudoti visus savo profesinius įgūdžius ir nemažai laiko praleisti internete.

Keletas pastebėjimų. Pats straipsnio pavadinimas (kaip ir fotografija po juo) niekaip nesusiję. Nuotrauka paiimta iš asmeninio profsąjungos pirmininko Evgeny Sivaykin archyvo viename socialiniame tinkle. Nuotraukoje jis tikrai yra su karine uniforma (likusia nuo tų laikų, kai E.Sivaykin mokėsi autokelių institute papildomose kariniuose kursuose). Nuotrauka padaryta prieš dešimt metų turistinio žygio po Kamčiatkos ugnikalnius ir slėnius metu (o su kokia dar apranga eiti į žygį?). Beje, šiame žygyje dalyvavo ir du NATO narės piliečiai (kurie irgi buvo su karinėmis uniformomis, bet jų kažkodėl nepaviešino) – ar galima tai vadinti bendrais mokymais?

Profsąjungos pirmininko praeities puslapiuose galima surasti daug įdomesnių faktų, negu tie, apie kuriuos tendencingai parašė ,,Lietuvos rytas“. Negėda nei dėl vieno fakto, nes jokie neteisėti veiksmai nei prieš Rusiją, nei prieš Lietuvą nebuvo vykdomi. Tiesa, 2008 metais E. Sivaykiną ir jo kolegas profsąjungiečius jau vadino ,,Vašingtono agentais“, kai jie spalio 7 d. tarptautinės oraus darbo dienos proga išdrįso organizuoti mitingus per visą Rusiją (juk spalio 7 d. sutapo su paties Putino gimimo diena!!!). Taip, kad jeigu kas nors tikrai norėtų aprašyti asmeninį E. Sivaykin gyvenimą, nuoširdžiai rekomenduojame – ateikite ir klauskite. Tik honoraro nesitikėkite – tokių pinigų, kad galima būtų nupirkti didžiausio šalies dienraščio pirmąjį puslapį, mes neturime! Taip pat pareiškiame, kad kompensuoti jau atspausdinto straipsnio galimas išlaidas remėjui mes nesiruošiame.

Tačiau mes ir toliau mokysime ne ,,kaip gyventi“, o kaip ,,dirbti profsąjunguose“ ne tik lietuvių, latvių ir estų profsąjungų atstovus, bet ir iš profsąjungų iš kaimyninių šalių atstovus. Juo labiau, kad tokiems tarptautiniams mokymams skiriami tarptautiniai pinigai iš tarptautinių fondų (pavyzdžiui, Friedricho Eberto fondas iš Vokietijos). Tik profsąjungų mokymo centro Lietuvoje dar nėra (apie tai E. Sivaykin ir kalbėjo interviu su ,,Lietuvos rytas“ žurnalistais metu), bet kurti jį ir pritraukti į jį tarptautinius specialistus reikia – juk patį E. Sivaykin mokė profsąjungiečiai nuo Amerikos iki Japonijos.

Atsidėkodami straipsnį parašiusiems ,,Lietuvos rytas“ žurnalistams, po centro atidarymo pažadame juos pakviesti mokytis nemokamai. Gal tada šiame laikraštyje bus daugiau kvalifikuotų straipsnių apie profsąjungų veiklą. Šiame straipsnyje jiem būtų pavykę išvengti vaikiškų klaidų jeigu jie būtų kreipęsi į profsąjungų specialistus.

Mes stebimės tik tuo, kad prie paprastos informacijos apie piketą priplakta tiek daug su piketu nesusijusios pašalinės informacijos – aprašyti ne tik atskiri fragmentai iš pirmininko praeities, bet ir savivaldos rinkimai (apie kurios pikete nebuvo pasakyta nei žodžio). Gaila tik, vieno, kad dėl tokios informacijos gausos mažai buvo parašyta apie patį piketą ir jo reikalavimus. Turbūt dėl to, kad neliko puslapyje vietos, nebuvo parašyta apie visus Darbo kodekso ir kitų Lietuvos Respublikos teisės aktų pažeidimų faktus. Juk galimybė profsąjungos pirmininkui būti įmonės, kurioje dirba jo vadovaujamos profsąjungos nariai yra garantuojama Lietuvos įstatymais.

Primename piketo šūkius:

IDW darbuotojų diskriminacijai dėl narystės profsąjungoje – NE!

Darbas 6 dienas per savaitę – tik už papildomą apmokėjimą!

MMDPS už normalų socialinį dialogą!

Laukiam derybų dėl Kolektyvinės sutarties!

Atostogos ir jų suteikimo tvarka – tik pagal įstatymus!

Darbo grafikus – derinti su profsąjunga!

Darbo kodeksas privalomas ir UAB „IDW metalas ir mediena”!

Nepaisant to, kad vienas iš įmonės vadovų nepabijojo išeiti pasikalbėti su piketuojančiais (gaila, kad ne pats generalinis direktorius Remigijus Milašius, kuris yra ir Lietuvos krepšinio lygos prezidentas), nė vieno profsąjungiečių teiginio jam paneigti nepavyko. Piketas buvo filmuojamas, todėl tie, kam ištikrųjų įdomu kaip vyko piketas ir kas buvo kalbama, gali kreiptis pas mus dėl vaizdo įrašo.

Kitą kartą rengiant straipsnius ,,Lietuvos rytas“ žurnalistams pirminės konsultacijos siūlome kreiptis į Metalo ir medienos darbuotojų profesinę sąjungą – mes padėsime Jums parašyti profesionalius, įdomius ir įsimintinus straipsnius. Mūsų kontaktus Jūs gavote dar iki straipsnio atspausdinimo, bet kažkodėl į mus nesikreipėte.

Tam, kad būtų aiškiau, pridedame nuotraukų iš to paties žygio kaip ir straipsnio nuotrauka:

1 nuotrauka – žygio dalyviai ant ugnikalnio (Rusijos, Danijos ir Vokietijos piliečiai), pačio mažiausio ,,žaliojo žmogeliuko“ nebijokite – jis vokietis.

2. nuotrauka – žygis ant kito ugnikalnio kartu su E.Sivaykin (kairėje) jo bičiulis iš Danijos (taip pat su karine, tik NATO šalies uniforma).

P.S. Jeigu šiandienos ,,Lietuvos rytas“ straipsnio pavadinime: ,,Žaliųjų žmogeliukų žvalgai Lietuvoje“ buvo turėta omeny žmonės su žalia uniforma, tai patvirtiname, kad UAB ,,IDW metalas ir mediena“ darbuotojai tikrai dirba su žaliomis uniformomis. Būtent jie 2014 m. lapkričio 23 d. įkūrė profesinę sąjungą ir pirmininku išrinko Evgeny Sivaykin.

Tarybos pavedimu

Metalo ir medienos darbuotojų

profesinės sąjungos Pirmininkas Evgeny Sivaykin

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!