- Reklama -

Kačerginės „Nemuno“ žiede įvyko trečiasis šalies „Driftingo“ čempionato etapas
Kačerginės „Nemuno“ žiede įvyko trečiasis šalies „Driftingo“ čempionato etapas
Kačerginės „Nemuno“ žiede įvyko trečiasis šalies „Driftingo“ čempionato etapas

Paskutinį vasaros savaitgalį „drifteriai“ ir šios sporto šakos gerbėjai praleido Kačerginėje. „Nemuno“ žiede įvyko trečiasis šalies čempionato etapas. Tarptautinėse varžybose šį kartą greta šeimininkų lietuvių dalyvavo ir sportininkai iš Latvijos, Baltarusijos ir Rusijos. Trečiasis etapas itin sėkmingas buvo „BMWFan“ komandai, varžybas po atkaklios kovos laimėjo Andrius Vasiliauskas su 3 serijos BMW (E46), antroje vietoje liko Andrius Čibirka vairuojantis 3 serijos BMW (E30), trečiąja vietą užėmė „Motoring“ klubui atstovaujantis latvis Erikas Ulassas.

Komentuodamas savo pasirodymą trečiajame D1Sport “ Driftingo“ čempionato etape A. Vasiliauskas nebuvo linkęs sureikšminti antrosios pergalės. Anot sportininko, tai vis dar yra sėkmės, o ne dėsningumas. Dviejų „BMWFan“ komandos narių susirėmime nebuvo apsieta be pakartojimo, tačiau ir per antrąją važiavimų seriją abiems pilotams išvengus klaidų pergalė buvo skirta įvertinus balais. „Aš visuomet sakiau, kad noriu kada nors važiuoti kartu su Andriumi Čibirka. Finale šį kartą varžėsi du draugai, aš juk ir „driftint“ pradėjau bendraudamas su juo. Toks važiavimas buvo mano svajonė“, – kalbėjo A. Vasiliauskas.

Pirmąją vietą kvalifikacijoje užėmė visus tris važiavimus be klaidų prasukęs praėjusių metų “ Driftingo“ karalius Andrius Čibirka. Paskutinįjį jo bandymą teisėjai įvertino didžiausiu šeštadienio varžybų dalyviams skirtų balų skaičiumi – 88.

Poriniai važiavimai prasidėjo nedidele gamtos staigmena visiems čempionato dalyviams – ėmė lyti lietus. Nors jis truko vos 20 min. ir nebuvo itin stiprus, jo užteko, kad trasos danga taptų drėgna, taigi važiavimo sąlygos visiškai pasikeitė. Dėl gerokai slidesnės dangos vairuotojai turėjo važiuoti gerokai lėčiau ir atsargiau, o tai kaip vėliau paaiškėjo buvo naudinga ne tokius galingus automobilius vairuojantiems ir mažiau patirties turintiems pilotams.

„Top8“ važiavimų metu varžybose įvyko nedidelis kriminalas, kuomet pakartotinio susirėmino metu sekdamas paskui V. Vindžigelskio 3 serijos BMW (E30), A. Vasiliauskas kliudė priešininko automobilio kampą. Teisėjams skyrius pergalę „BMWFan“ komandos nariui, V. Vindžigelskis pareiškė protestą rodydamas į kliūdytą automobilio kėbulą. Po ilgų teisėjų diskusijų su abiems vairuotojais buvo skirtas pakartotinis, trečiasis važiavimas. Būtent šio susirėmimo metu nutiko retas lietuviškame „drifte“ įvykis – A. Vasiliauskas nepažeisdamas taisyklių aplenkė per plačiai pirmąjame posūkyje slystantį priešininką.

Rimtą avariją treniruočių metu patyrusiam Kasparui Skrindai pasirodymui kvalifikacijoje savo bolidą paskolino kolega Artūras Michailovas. Trečiajame etape vienu automobiliu taip pat dalinosi unikalus „šeimyninis“ sportininkų duetas Ervinas Arnaszusas ir Ieva Pečiulytė. Treniruočių metu buvęs jaudulys pirmajai D1Sport „Driftingo“ čempionato merginai trukdė ir kvalifikacijos metu, visgi ji pademonstravo užsispyrimą – paskutinis bandymas, nors ir nedideliu greičiu buvo sėkmingas, o teisėjai jį įvertino 45 taškais. Kvalifikacijoje aplenkusi trečdalį dalyvių I. Pečiulytė užėmė 20-ąją vietą.

Ketvirtasis Lietuvos “Driftingo“ čempionato etapas įvyks rugsėjo 9 d. Kauno „Urmo bazėje“.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!