- Reklama -

Pernai metais pažangiausia aukštųjų technologijų įmone už pavyzdinį verslo ir mokslo bendradarbiavimą, perspektyvių produktų kūrimą ir eksportą pripažinta lazerinių technologijų įmonė „Altechna“
„Altechnos“ pasiekimai garsina Lietuvos vardą Prancūzijoje, Vokietijoje, JAV, Izraelyje, Indijoje, Australijoje, Didžiojoje Britanijoje, Suomijoje ir Italijoje.

Mūsų šalis siekia tapti Šiaurės Baltijos aukštųjų technologijų centru ir norėdami pasiekti šį tikslą, turime orientuotis į didelę pridėtinę vertę kuriančius inovatyvius produktus, išnaudoti intelektinį potencialą, vystyti technologijas ir integruoti jas visose pramonės srityse.

Pažanga sunkiai pasiekiama be verslo pastangų ir rezultatų. Pristatome pažangiausių šalies „Žinių ekonomikos įmonės“ vardą pelniusių įmonių pasiekimus, didinančius Lietuvos konkurencingumą ir garsinančius mūsų šalį visame pasaulyje.

Pernai metais pažangiausia aukštųjų technologijų įmone už pavyzdinį verslo ir mokslo bendradarbiavimą, perspektyvių produktų kūrimą ir eksportą pripažinta lazerinių technologijų įmonė „Altechna“.

„Žinių ekonomikos įmonės apdovanojimas yra svarbus kompanijos veiklos įvertinimas ir akstinas siekti dar geresnių rezultatų. Pagrindiniai mūsų įmonės sėkmės veiksniai – tai aktyvus bendradarbiavimas su mokslu, atvirų inovacijų principu pagrįsto partnerystės tinklo kūrimas ir kompleksiniai sprendimai, kurie leidžia klientams gauti maksimalią naudą teikiant ne tik lazerinius produktus, bet pasiūlant konkrečias lazerių panaudojimo galimybes“, – patirtimi dalinasi „Altechna“ direktorius Tadas Lipinskas.

Įmonė nuolat ieško netradicinių ir inovatyvių sprendimų, o pasiekimai įvertinami nacionaliniais ir tarptautiniais apdovanojimais. 2011 m. „Altechna“ laimėjo Vokietijos verslo apdovanojimą už pirmaujančias technologijas ir pavyzdinę jaunų ir patyrusių darbuotojų komandą bei Švedijos verslo apdovanojimuose įvertinta už mokslo ir verslo bendradarbiavimą vystant ekologines saulės energijos technologijas.

Vienas didžiausių įmonės pasiekimų – lazerinė saulės elementų sistema „Sollas“, kurios unikali lazerio apdirbimo technologija sumažina saulės elementų gamybos kaštus ir didina elementų efektyvumą. Ši sistema gali paskatinti postūmį šalies atsinaujinančios energetikos srityje ir padėti pasiekti Europos Sąjungos iškeltą tikslą Lietuvai iki 2020 m. 23 proc. energijos išgauti iš atsinaujinančių išteklių, sumažinant saulės elementų gamybos kaštus, pagamintos energijos kainą ir didinant efektyvumą.

„Altechnos“ pasiekimai garsina Lietuvos vardą Prancūzijoje, Vokietijoje, JAV, Izraelyje, Indijoje, Australijoje, Didžiojoje Britanijoje, Suomijoje ir Italijoje.

„Dar visai neseniai užsienio rinkose mūsų specialistai konkuruodavo mažais įkainiais, tačiau teigiamas postūmis vyksta dėl sektinų pavyzdžių, kai efektyviai panaudojamos žinios tampa ne tik konkurenciniu pranašumu vienai kompanijai prieš kitą, bet ir visos šalies ekonomikos augimo paskatinimu. Tačiau dialogą su potencialiais partneriais naujose rinkose būtina megzti ne tik įmonių ar asociacijų, bet ir valstybiniu lygiu. Pridėtinės vertės inovatyvūs ir į aukštąsias technologijas orientuoti produktai turi tapti šalies prioritetu. Siekiant efektyvios ir augančios ekonomikos, svarbu nuosekliai kurti verslui palankią ir stabilią įstatymų, ekonominę ir finansinę bazę“, – verslui ir visai šaliai svarbius akcentus pabrėžia Norbertas Žioba, „Danske“ banko Verslo plėtros tarnybos direktorius.

Šiemet jau devintąjį kartą Lietuvos verslas gali dalyvauti „Žinių ekonomikos įmonės 2012“ rinkimuose. Pažangiausias šalies įmones pasveikins ir apdovanojimus įteiks Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. „Žinių ekonomikos įmonės 2012“ apdovanojimai bus įteikti trims aukštųjų technologijų, tradicinės pramonės ir paslaugų sektoriaus įmonėms bei specialiu 10 tūkstančiu litų piniginiu prizu bus apdovanota sėkmingiausia jauna aukštųjų technologijų įmonė. Atrankos anketas galima rasti adresu http://zei2012.zef.lt.

Renata Vaicekauskaitė, Žinių ekonomikos forumo Komunikacijos vadovė

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!