- Reklama -

Audronis Ažubalis. KK nuotr.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys, Šešėlinės Vyriausybės užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis pabrėžia, kad rugpjūčio 30 d. vyksiantis neeilinis Europos viršūnių tarybos posėdis yra bene paskutinė Europos Sąjungos, o kartu ir visų Vakarų demokratijų galimybė sustabdyti Rusijos pradėto karo Ukrainoje eskalaciją ir užkirsti kelią katastrofai.

„Viršūnių tarybos susitikime būtina priimti sprendimus dėl politinės ir ekonominės Rusijos izoliacijos, o svarbiausia – dėl karinės paramos ginklais ir amunicija Ukrainai. Rusijos pajėgoms skverbiantis gilyn į Ukrainos teritoriją ir užimant strategines pozicijas, kitokiems „daliniams“ sprendimams tiesiog nebelieka laiko“, – teigia Seimo narys.

Pasak A. Ažubalio, Lietuva turi išnaudoti visas galimybes konsoliduojant partnerius šiems tikslams. Viena iš artimiausių progų tam padaryti – rugpjūčio 29 d. vyksiantis neformalus ES užsienio reikalų ministrų pasitarimas (Gymnich).

„Esu įsitikinęs, kad politinio korektiškumo laikai baigiasi. Kalbėti reikia tiesiai šviesiai apie jau mano minėtus du uždavinius: visapusiška Rusijos izoliacija ir karinė pagalba Ukrainai. Manyčiau, kad jau kurį laiką kultivuojamas ES Užsienio reikalų tarybos siekis bet kokia kaina demonstruoti vieningą poziciją (dažniausiai ji yra susitaikėliška) Ukrainos atveju iš esmės yra naudingas agresoriui. Todėl turint galvoje, kad visi sprendimai Užsienio reikalų taryboje priimami vienbalsiškumo principu, Lietuva su savo sąjungininkais turi būti pasirengusi kitų Tarybos iniciatyvų blokavimui, jei nebus adekvačiai reaguojama į tūkstančius aukų jau nusinešusį ir katastrofą visam kontinentui kuriantį Rusijos karą prieš Ukrainą“, – pažymi Seimo narys.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!