- Reklama -

Algis Čaplikas. Seimo archyvo nuotr.

Seimo Liberalų ir centro sąjungos frakcijos narys Algis Čaplikas kritikuoja aukščiausių Lietuvos valstybės vadovų abejingą poziciją dėl švedų pilotų liepos 4 d. įvykdyto išorinės Europos Sąjungos sienos ir NATO erdvės pažeidimo.

Pasak A. Čapliko, įvykęs incidentas pirmiausia parodė, kad Lietuvos valstybės siena su Baltarusija, tai yra išorinė ES siena, bei NATO erdvė Lietuvoje gali būti lengvai pažeidžiama: „Kariškių paaiškinimas, kad jie nepastebėjo iš Pociūnų pakilusio ir į Baltarusiją ir atgal skridusio bei sieną pažeidusio vienmotorio lėktuvėlio, kelia ne tik abejonių, bet ir susirūpinimą. Jei siena kiaura, kas užtikrins ir garantuos, kad per ją nėra gabenami narkotikai, sprogmenys ar nelegalūs migrantai?“

Pasak Seimo nario, už tai, kad sienos pažeidimas nebuvo pastebėtas ir užkardytas, Lietuvos karinės oro pajėgos privalo prisiimti atsakomybę.

Be to, A. Čapliko vertinimu, nederama buvo ir Lietuvos vadovų pozicija, vertinant šį sienos pažeidimą. „Švedijos viešųjų ryšių kompanija surengė meškiukų akciją ir sėkmingai pagrūmojo Lukašenkai. Tuo tarpu mūsų kariškiai ir politikai tik gūžčioja pečiais – tai nėra adekvati reakcija. Kalbėkime apie tai, ką iš šios istorijos laimėjo Lietuva? Tik galimai pablogintus užsienio politikos ir verslo santykius su Baltarusija“, – sako A. Čaplikas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!