- Reklama -

Andrius Kubilius. KK nuotr.

Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) priėmus išvadą, kad energetikos viceministras Algimantas Zaremba į pareigas buvo paskirtas pažeidžiant įstatymus, Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius ragina energetikos ministrą Jaroslavą Neverovičių interesus supainiojusį viceministrą skubiai atleisti iš užimamų pareigų.

„Po neigiamos VTEK išvados A. Zaremba turi būti atleistas nedelsiant, nes tai yra įstatymo reikalavimas, o visos kalbos, kad A. Zarembos atleidimas galėtų būti neteisėtas ir po to tariamai grėstų kažkokios kompensacijos, yra visiškas nesusipratimas ir apie tai kalbančių pareigūnų nekompetencijos įrodymas. Algimantas Zaremba yra ne karjeros tarnautojų, o politinio pasitikėjimo pareigūnas-politikas. Todėl jo atleidimas yra politinės valios reikalas ir ministras tai gali padaryti paprasčiausiu savo potvarkiu“ – teigia opozicijos lyderis.

„Normalioje Vyriausybėje klausimas būtų buvęs išspręstas jau vakar. Tačiau šioje Vyriausybėje lieka neaišku, kas prisiima atsakomybę už viceministrų paskyrimą ir atleidimą: ministras, Premjeras ar partijos, delegavusios viceministrą, vadovas. Ministras J. Neverovičius skiriant A. Zarembą viceministru buvo „ne prie ko“, nes ne jis viceministrą pasirinko. Premjeras Butkevičius yra išaiškinęs, kad ministrai savarankiškai, kaip savo „tėvonijoms“ (suprask, be Premjero žinios), ministerijoms nevadovaus, todėl A. Zaremba yra V. Uspaskicho Darbo partijos deleguotas į viceministrus ir paklūsta savo partijos lyderio valiai. Taip supainiojus atsakomybių ribas, galų gale, jeigu nebus vykdomi įstatymo reikalavimai ir neteisėtai paskirtas viceministras nebus nedelsiant atleistas iš pareigų, politinės atsakomybės teks reikalauti iš visos koalicijos lyderio – Premjero Algirdo Butkevičiaus“, – konstatavo A. Kubilius.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!