- Reklama -

A.Kubilius. KK nuotr.

Reaguodamas į šiandien žiniasklaidoje pasirodžiusią žinią apie naujojo Energetikos ministro Jaroslavo Neverovičiaus susitikimą su Rusijos dujų tiekėjos „Gazprom“ valdybos pirmininko pavaduotoju Aleksandru Medvedevu, Seimo Opozicijos lyderis, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Andrius Kubilius išreiškė nuomonę, kad informacija apie tokio lygio susitikimus neturėtų būti laikoma visiškoje paslaptyje. Apie tai turėtų būti oficialiai informuota, nes bet koks slapukavimas sudaro prielaidas įvairiems įtarimams. „Be kita ko, visuomenei, manau, būtų įdomu žinoti, ar pokalbio metu buvo aptarta Stokholmo arbitraže svarstoma bylos eiga ir ar nepasikeitė Lietuvos pozicija tuo klausimu“, – kėlė klausimą Opozicijos lyderis.

Ministro Pirmininko Andriaus Kubiliaus susitikimai su tuo pačiu A. Medvedevu nebūdavo laikomi paslaptyje. Negana to, po jų būdavo surengtos spaudos konferencijos išsamiai atskleidžiant susitikimų turinį.

„Nauja Vyriausybė neturėtų pradėti savo veiklos nuo slaptų susitikimų. Tai nestiprina pasitikėjimo ja ir sudaro prielaidas manyti, kad nuo visuomenės bus daug kas slepiama“, – sakė A. Kubilius.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!