- Reklama -

Andrius Kubilius. KK nuotr.

Pasitvirtinus žinioms, kad sveikatos apsaugos ministro socialdemokrato Vytenio Povilo Andriukaičio patarėjas, artimas bendražygis ir rinkimų štabo vadovas Darius Prialgauskas įtariamas finansinėmis aferomis, Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius stebisi tokiu ministro pasirinkimu skirti D. Prialgauską į aukštas pareigas ir ragina ministrą kuo skubiu atleisti susikompromitavusį patarėją iš pareigų.

„Mane stulbina faktas, kad ministro V. P. Andriukaičio dešiniąja ranka yra paskirtas asmuo, kuris kaltinamas pasisavinęs pinigus iš Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos. Sveikatos apsaugos ministerija valdo milijardinį biudžetą ir tai, kad ministro patarėju yra žmogus, kaltinamas vagyste, yra visiškai nepriimtinas faktas, keliantis didelių abejonių ir dėl paties ministro veiklos skaidrumo“, – teigia Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius.

Opozicijos lyderis taip pat vadina skandalinga žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, jog D. Prialgauskui numatyta sveikatos apsaugos ministerijos kanclerio vieta, nes tai reikštų, kad sunkiu finansiniu nusikaltimu įtariamas asmuo turėtų tiesioginę įtaką skirstant ministerijos ir jai pavaldžių įstaigų biudžetą.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!