- Reklama -

Andrius Kubilius. KK nuotr.

Vizito į Ukrainą išvykęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas, Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius pažymi, kad nepaisant Ukrainos Ministro Pirmininko Mykola Azarovo atsistatydinimo, Ukrainoje vis dar daug nežinios. Pirmiausia – ar Prezidentas Viktoras Janukovyčius šį atsistatydinimą priims.

Su Ukrainos opozicijos ir įtakingais valdančiųjų atstovais susitikinėjantis A. Kubilius abi puses ragina tartis.

„Pagal dabar susiklosčiusią situaciją Ukrainoje vienintelė išeitis išbristi iš politinės krizės yra išankstiniai Prezidento rinkimai, – sako A. Kubilius. – Tačiau iš Ukrainos valdžios atstovų kol kas nematau nuoširdaus noro tokių išeičių ieškoti“.

Susitikimuose su ukrainiečiais TS-LKD lyderis primena Lietuvos įvykius 1991-aisiais, kai tautos pasipriešinimo metu žuvo 14 Lietuvos piliečių, bet Nepriklausomybė buvo apginta. Panašų kelią nuėjo ir kaimynai lenkai, susivieniję į „Solidarumo“ judėjimą. Taigi analogiškų istorijos pavyzdžių toli ieškoti nereikia.

Į Vilnių Seimo opozicijos lyderis grįžta šiandien vakare.

Beje, šiandien Ukrainos Rada konstitucine balsų dauguma atšaukė sausio 16-osios dienos „diktatoriškąjį“ įstatymą. Posėdį nukėlus į 16 val., Radoje vėl bus diskutuojama dėl amnestijos suteikimo šimtams pasipriešinimo judėjimo dalyvių.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!