- Reklama -

Valdančioji koalicija užsimojo išversti iš generalinio prokuroro posto Darių Valį. KK nuotr.

Pasirodžius informacijai, kad praeitą savaitę valdančiosios koalicijos politinė taryba aptarė generalinio prokuroro Dariaus Valio atstatydinimo galimybę, Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius stebisi šia iniciatyva ir kelia klausimą, ar politikai, dėl kurių veiksmų yra atliekami įvairūs tyrimai, nesiekia tiesiog pasiskirti „kišeninio“ prokuroro.

„Mane stebina pastarojo meto valdančiosios daugumos partijų skuba imtis tyrimų dėl teisėsaugos institucijų veiklos bei galiausiai siekti generalinio prokuroro atstatydinimo. Visos šios iniciatyvos pasireiškia tuo metu, kai Generalinė prokuratūra baigia tyrimą dėl įtakingo socialdemokrato Romo Adomavičiaus kyšininkavimo, kai baigiama nagrinėti Darbo partijos byla, iškyla faktai apie Vytenio Povilo Andriukaičio patarėjo įtarimus vagyste ir atliekami kiti su valdančiaisiais ar jų politikais susiję procesiniai veiksmai. Todėl man norisi viešai paklausti, kodėl valdantieji, ypač socialdemokratai, taip nervinasi? Ar nebus taip, kad galėsime pritaikyti liaudišką patarlę: „Vagie, kepurė dega“?“ – sako Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius.

Opozicijos lyderis taip pat pažymi, kad teisėsaugos institucijų bei teismų reforma yra reikalinga ir svarbi, tačiau tai negali būti vienos kurios nors politinės partijos ar jų grupės dėl asmeninio suinteresuotumo inicijuojamas procesas. Tam reikia visuomenės, Seimo ir Prezidentės sutarimo, o ne trumparegiško bandymo savo problemas išspręsti Seimo daugumos balsais.

„Dabartinė valdančiųjų iniciatyva keisti generalinį prokurorą yra akivaizdus siekis pasiskirti „kišeninius“ teisėsaugos institucijų vadovus ar daryti spaudimą jų ir teismų sprendimams“, – pažymi A. Kubilius.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!