- Reklama -
Seimo vicepirmininkas tvarkietis K.Komskis. KK nuotr.

Seimo narys Andrius Mazuronis kreipėsi į Seimo Pirmininkę Loretą Graužinienę su prašymu įvertinti, ar Seimo Pirmininko pavaduotojas Kęstas Komskis tinkamas eiti šias pareigas, po to kai praėjusią savaitę STT paskelbė apie baigtą ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo Aplinkos ministerijai pavaldžioje urėdijų sistemoje.

Seimo Pirmininko pavaduotojo K. Komskio visuomeninis padėjėjas Gediminas Miliauskas iš pretendento į urėdo pareigas pareikalavo 100 000 litų kyšio už tai, kad paveiktų Generalinės miškų urėdijos tarnautojus, organizuojančius urėdijos vadovo atranką. K. Komskio visuomeninis padėjėjas į STT akiratį pateko dar dirbdamas Seimo vicepirmininko padėjėju. K. Komskis taip pat buvo apklausiamas STT vykdomame tyrime, kurio metu paaiškėjo, kad vykdydamas nusikalstamą reikalavimą ir susitarimą G. Miliauskas paėmė reikalauto kyšio dalį (25 000 litų), o likusios kyšio dalies – 75 000 litų – jis pareikalavo, kai kandidatas laimėjo konkursą.

Seimo narys A. Mazuronis kreipėsi į Seimo Pirmininkę su prašymu įvertinti, ar po šios neskaidrios ir korupcinės istorijos, Seimo Pirmininko pavaduotojas K. Komskis ir toliau yra tinkamas eiti šias svarbias Seimo Pirmininko pavaduotojo pareigas bei turi Seimo Pirmininkės politinį pasitikėjimą. Ar toks Seimo Pirmininko pavaduotojo K. Komskio dalyvavimas įvairiuose skandalingose bei neskaidriose istorijose nemenkina bei nekenkia Seimo institucijai bei jos įvaizdžiui visuomenės akyse.

Parlamentaras išreiškė viltį, kad po šios į viešumą iškilusios istorijos apie visuomeninio padėjėjo G. Miliausko atliktas nusikalstamas veikas bei K. Komskio dalyvavimą STT tyrime bus įvertinta susidariusi situacija ir imtasi atitinkamų veiksmų.

„Tikiuosi, kad laikai, kai aukštas pareigas užimantys pareigūnai atsistatydina tik, kai yra sodinami į kalėjimą jau praeityje. Demokratinėse Vakarų visuomenėse politinė kultūra ir politinė atsakomybė yra svarbesnė už teisinę atsakomybę. Tikiuosi, jog p. Komskis tai supranta ir esamoje situacijoje priims garbingą sprendimą bei atsistatydins iš užimamų pareigų,“ – teigė parlamentaras A. Mazuronis.

Negavus situacijos įvertinimo, A. Mazuronis planuoja kreiptis į Seimo Liberalų Sąjūdžio frakciją su prašymu, kad būtų imtasi nagrinėti Seimo Pirmininko pavaduotojo K. Komskio atliktus veiksmus bei būtų svarstoma galimybė inicijuoti K. Komskio nušalinimo nuo užimamų pareigų procedūrą.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!