- Reklama -

Seimo narys Andrius Mazuronis nepasiduoda: paskelbė dokumentus, įrodančius, kad tie standartai, kurie buvo pritaikyti A.Mazuroniui, netaikomi pačiai L.Graužinienei. KK nuotr.

Neišleistas į Briuselį dalyvauti NATO-Ukrainos komisijos posėdyje Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Andrius Mazuronis pateikė įrodymus, jog Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė komandiruočių klausimais Seimo valdyboje taiko dvigubus standartus.

Kaip žinia, Seimo valdybos posėdyje buvo nuspręsta neleisti A.Mazuronio į Belgiją, kadangi esą persidengia dvi kelionės: Seimo valdyba pritarė A.Mazuronio komandiruotei į Jungtines Amerikos Valstijas lapkričio 15–21 dienomis, tačiau nepritarė A.Mazuronio komandiruotei lapkričio 21–24 dienomis.

Po tokio sprendimo Seimo narys A.Mazuronis pareiškė, kad Seimo pirmininkės „bukumas užkniso juodai“. Loreta Graužinienė dėl tokių parlamentaro pasisakymų kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją.

Šiandien Seimo narys A.Mazuronis savo paskyroje „Facebook“ pateikė dokumentų, įrodančių dvigubų standartų taikymą, kopijas.

„Lietuvos Respublikos Seimo gen. direktorė apskundė mane Etikos ir procedūrų komisijai, dėl to, kad pavadinau ją nekompetentinga. Argumentas buvo, jog negalėjo priimti teigiamo sprendimo dėl mano vizito, nes persidengia komandiruočių dienos, nors Finansų ministerijos išaiškinimas griežtai reikalauja įforminti keliones būtent taip, kai vykstama iš vienos vietos tiesiai į kitą.

Štai Seimo valdybos sprendimas dėl pačios Graužinienės, kur jai tokie reikalavimai netaikomi. Dvi kelionės su “persidengiančiomis” dienomis ir sprendimas kitoks. Kas pasakys, kad tai ne kompetencijos stoka bei bukumas?“ – klausia Seimo narys Andrius Mazuronis.

A.Mazuronio paskelbtuose dokumentuose – Seimo valdybos sprendimai dėl Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės persidengiančiųkelionių.

2014 m. rugpjūčio 22 d. Seimo valdyba nusprendė komandiruoti Loretą Graužinienę į Norvegijos karalystę 2014 m. rugsėjo 10-13 d. dalyvauti Europos valstybių parlamentų pirmininkų konferencijoje.

Tame pačiame Seimo valdybos posėdyje taip pat buvo pritarta Loretos Graužinienės kelionei 2014 d. rugsėjo 13 d. į Latviją dalyvauti Baltų vienybės dienos minėjime.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!