- Reklama -

Darbiečių plakatas Seimo plenarinių posėdžių salėje. KK nuotr.

Šiandien Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl Darbos partijos frakcijos narių veiksmų vakar vykusio Seimo plenarinio posėdžio metu atitikimo Seimo statuto 18 straipsniui, kai Darbo partijos frakcijos nariai viešai demonstravo nepagarbą valstybei, jos svarbiausioms institucijoms, teismams reiškiančius plakatus.

Galima nesunkiai numatyti, kad tokia akcija skirta daryti įtaką Vilniaus apygardos teismui jo nagrinėjamoje baudžiamojoje byloje, kurioje kaltinamai pareikšti Darbo partijos nariams Viktorui Uspaskich (frakcijos seniūnui), Vytautui Gapšiui (partijos pirmininkui), Vitalijai Vonžutaitei ir juridiniam asmeniui – Darbo partijai.

„Neabejoju, kad ši su Lietuvos Respublikos Seimo nario mandatu ir Seimo plenarinio posėdžio paskirtimi nieko bendra neturinti akcija neatsitiktinai buvo vykdyta Lietuvos Respublikos Prezidentei skaitant metinį pranešimą, kurio pasiklausyti atvyko nemažai užsienio šalių diplomatų. Tai tikrai nedidina pasitikėjimo mūsų valstybe ir diskredituoja svarbiausias jos institucijas“, – teigia Andrius Kubilius.

Opozicijos lyderis kreipimesi pažymi, kad Seimo statuto 18 straipsnio 2 dalyje nustatyta, jog kiekvienas Seimo narys, eidamas Seimo nario pareigas, privalo vengti interesų konflikto tarp Seimo nario privačių interesų ir jo pareigų atstovauti visuomenės interesams, taip pat neturi elgtis taip, kad visuomenėje kiltų abejonių, kad toks konfliktas yra. Seimo narys privalo daryti viską, kad jo sąžiningumas nekeltų visuomenei abejonių ir kad visuomenė turėtų visas galimybes tuo įsitikinti.

Tačiau, pasak A. Kubiliaus, Darbo partijos frakcijai priklausančių Seimo narių protesto akcija dėl Darbo partijos ir jos narių baudžiamosios bylos Seimo plenarinio posėdžio metu yra akivaizdus Darbo partijos narių privačių partinių interesų ir jų, kaip Seimo narių, pareigos atstovauti visuomenės interesams bei laikytis Konstitucijos supainiojimas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!