- Reklama -

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius. KK nuotr.

Šios dienos „Lietuvos žinių“ dienraštyje spausdinamame pokalbyje su Vyriausybės vadovu Algirdu Butkevičiumi pateikiama Premjero nuomonė dėl Lietuvos santykių su Rusijos dujų monopolininku „Gazprom“: „nesikalbėdami per ketverius metus vidutiniškai permokėjome „Gazprom“ 2,6 mlrd. litų“.

„Tokie naujausi jau eiliniais tapę premjero A. Butkevičiaus pareiškimai ir atradimai vėl kelia nuostabą. Lietuva dar 2012 m. padavė „Gazprom“ į Stokholmo arbitražą, reikalaudama iš šio Rusijos gamtinių dujų monopolininko sugrąžinti 5 mlrd. litų permoką, kurią „Gazprom“ iš Lietuvos vartotojų gavo nuo pat 2004 m., neteisėtai savavališkai keisdama dujų kainos formulę ir taip padidindama parduodamų dujų kainą mūsų šaliai. Lietuva turi visas galimybes šį ginčą laimėti, jeigu laikysis principingai ir elgsis racionaliai. Tačiau premjeras A. Butkevičius, vis dar svarbiausiu savo prioritetu laikydamas kovą su konservatoriais, savo pareiškime teigia, kad ne „Gazprom“ kaltas dėl tokių neteisėtai padidintų kainų Lietuvai, o konservatorių Vyriausybė, kuri tariamai „nesikalbėjo“ su „Gazpromu“, – teigia Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius.

Pasak Seimo opozicijos lyderio, tenka apgailestauti, kad tokie naujai „iškepti“ skaičiai ir neatsakingas Ministro Pirmininko politikavimas, jog Lietuva pati kalta dėl „Gazprom“ kainų politikos, „Gazprom“ gali būti išnaudotas arbitražiniuose ginčuose savo naudai.

„Premjeras turėtų atsiminti, kad siauras politikavimas ir noras įkąsti politiniam priešininkui gali brangiai kainuoti Lietuvos žmonėms“, – sako A. Kubilius.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!