- Reklama -
Seimo narė Virginija Baltraitienė

Darbo partijos frakcijos seniūnė Virginija Baltraitinė teigia, kad Aleksandro Abišalos paskyrimas vadovauti valstybinei komisijai, kuri derėsis su Europos sąjungos valstybėmis ir Europos komisija dėl Ignalinos atominės elektrinės (IAE) darbo pratęsimo, byloja kad Gedimino Kirkilo Vyriausybė nenori pratęsti IAE darbo.

„A. Abišalos paskyrimas stebina ir glumina. Akivaizdu, kad žmogus pats netiki savo darbo sėkme, nes dar nepradėjęs derėtis kalba apie tai, kad tikimybė susitarti dėl IAE darbo pratęsimo labai menka. Manau, kad toks požiūris lems ne tik jo vadovaujamos komisijos darbo efektyvumą, bet ir ES narių neigiamą požiūrį į šią, Lietuvai gyvybiškai svarbią iniciatyvą“, — sako Seimo narė.

Sausio mėnesį šalies premjeras G. Kirkilas teigė, kad priėmus Atominės elektrinės įstatymo pataisas atsiras galimybė persiderėti dėl IAE veiklos pratęsimo, nes Lietuva pademonstruotų, kad ji tikrai pastatys naują atominę jėgainę. O po pataisų priėmimo jis pakeitė savo nuomonę ir teigė, kad pratęsti IAE veiklą didelių vilčių nėra. „Akivaizdu, kad A. Abišala laikosi tokios pat nuomonės, kaip ir G. Kirkilas. Todėl tokėtis kokių nors jo darbo rezultatų — naivu. 1990–1992 m. jis buvo ministru be portfelio, o dabar bus derybininku be portfelio“, — sako V. Baltraitienė.

Darbo partijos frakcijos seniūnė mano, kad neveiksni valstybinė komisija iššvaistys laiką ir valstybės pinigus, o gėdingame „Mažeikių naftos“ pardavimo „Williams“ sandoryje dalyvavęs ekspremjeras tik pakenks Lietuvos įvaizdžiui.

Taip pat V. Baltraitienė atkreipia dėmesį į tai, kad pratęsti IAE darbą daug vilčių teikė šalies prezidentas Valdas Adamkus. Ji mano, kad tokio žmogaus, kaip A. Abišala paskirimas tomis dienomis, kai V. Adamkus atostogauja Meksikoje, nėra atsitiktinis.

2008-02-27

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!