- Reklama -

DK rinkiminio sąrašo nariai kreipėsi į "Drąsos kelio" lyderius, kad dalį iš partijai skirtos beveik pusės milijono valstybės dotacijos skirtų visuomenininkams - kad nebūtų kaip tie "užkeikti vienuoliai". KK nuotr.

Atviras laiškas DK partijos lyderiams

Mes, DK rinkiminio sąrašo nariai, savo darbu ir asmeninėmis lėšomis nemažai prisidėjome prie jo sėkmės Seimo rinkimuose. Juose daugelis mūsų stengėsi ne dėl partijos reitingų ar programos populiarinimo. Daug kas žvelgė plačiau ir siekė apginti ne vien Garliavos mergaitės bei jos artimųjų likimus. Norėjome atkurti šalyje korumpuotos politinės nomenklatūros naudai kasdien paminamas suvereno teises, apginti teisingumo ir tiesos principus, svajojome apie demokratines reformas. Įtemptas bendras darbas ir virš šimto tūkstančių rinkėjų pasitikėjimas DK siekių kilnumu atnešė sąrašui septynis Seimo mandatus bei ženklią išmoką partijai iš biudžeto.

Apmaudu, bet ši suma bei santykinė DK sąrašo sėkmė rinkimuose dėl eilės aplinkybių nevirto partijos skyrių kūrimu. Yra daug rezervų ir frakcijos virsmui darnia greta, atskaitingai dirbančia demokratinių vertybių labui.

Bet dar viliamės, kad mūsų darbas rinkimuose permainų labui ir rinkėjų pasitikėjimo vaisiai nenueis vėjais. Todėl prašome partijos lyderius bent trečdalį partijai tekusios sumos paaukoti visuomenininkų vykdomai parašų už pilietinį referendumą rinkimo kampanijai. Akivaizdu, kad šis parašų rinkimas yra paskutinis pilietinės Lietuvos bandymas apginti Tėvynę nuo galutinio išpardavimo. Savalaikė paminėtos sumos auka referendumo labui pasitarnautų teisingumui ir demokratinei Lietuvos ateičiai apginti. Argi ne dėl to, tiek partiniai, tiek nepartiniai DK sąrašo žmonės dirbome kartu anksčiau?

Matome, kaip visuomenininkų žūtbūtines referendumines pastangas ignoruoja šalį į ,,valdomos demokratijos” santvarką įklampinusių biudžetinių partijų viršūnės, šalies administracinė nomenklatūra, turtingi ES federacijos šalininkai ir oligarchų rankose esanti žiniasklaida. Sėkmingas parašų surinkimas ir tolesnė palanki paties referendumo baigtis galėtų sustabdyti artėjančią valstybės tragediją. Suvereniteto galutinai neteksime, kai mūsų protėvių prakaitu ir krauju apšlakstytos žemės didžiuliai plotai neišvengiamai atiteks tik pelno siekiantiems turtingiems ES šalių verslininkams. O juk parašai renkami ne tik dėl draudimo žemę parduoti ES šalių piliečiams ir įmonėms, bet ir dėl to, kad referendumų skelbimui ateityje užtektų tik šimto tūkstančių piliečių parašų.

Galbūt likimas bei Apvaizda teisingumo ir tiesos žygio dalyviams dabar rodo galimai tikrąją DK žmonių istorinę misiją. Viena vertus, ženkli partijos piniginė parama gali pirmą kartą LR istorijoje atnešti sėkmę bandymui suorganizuoti referendumą pačių piliečių jėgomis. Antra, DK gali tapti pirmaja partija Lietuvos istorijoje, kuri jai skirtus mokesčių mokėtojų pinigus paskirtų ne savo grupinių interesų ir tikslų tenkinimui, bet Tautos ir Tėvynės labui.

Partijos pirmininkui, buvusiam dvasininkui gerbiamam J. Varkalai bei kitiems lyderiams derėtų šios galimos piniginės aukos klausimu apsispręsti prisimenant A.Vienuolio apsakymą ,,Užkeiktieji vienuoliai”. Pastarieji nuošalaus kalnų vienuolyno turtus, nužudę pagalbos prašiusį niokojamos Tėvynės pasiuntinį, paslėpė kalnuose. Vienuoliai galėjo žmonių aukotas brangenybes atiduoti kaip išpirką, šalies užpuolikų reikalaujamą už jos laisvę, bet jų vyresnieji pasirinko gėdos ir prakeiksmo kelią.

Pamastykit, garbūs DK lyderiai, ir pasirinkit tinkamai. Mes manytume, kad drąsu ir išmintinga nepraleisti istorinės galimybės ir ištiesti pagalbos ranką piliečiams, pakilusiems apginti šalies nepriklausomybę ir suvereno teisę pačiam spręsti šalies reikalus.

DK rinkiminio sąrašo nariai:

Egidijus Baltušis, Algirdas Jankauskas, Jonas Dapšauskas, Algirdas Karčiauskas, Justė Milušauskienė, Evelina Paltanavičiūtė-Matjošaitienė, Žilvinas Macijauskas, Juozas Valiušaitis, Vygintas Vilutis, Jonas Zajančkauskas

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!