- Reklama -

Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas Valentinas Mazuronis

Partijos Tvarka ir teisingumas atstovai šiandien kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę, prašydami leidimo šį penktadienį surengti mitingą prie Vilniaus rajono savivaldybės. Pasak vieno iš šio mitingo iniciatorių, partijos Tvarka ir teisingumas pirmininko pirmojo pavaduotojo, opozicijos Seime lyderio Valentino Mazuronio, mitingo tikslas – atkreipti visų vilniečių bei rajono savivaldybės dėmesį į grėsmę, iškilusią lietuviškoms mokykloms Vilnijos krašte.

„Per daugelį metų atsitiko taip, kad iš keliolikos aplink Vilnių veikusių lietuviškų pradinių mokyklų šiandien liko tik keletas. Tačiau ir joms kyla grėsmė sulaukti tokio pat likimo. Pavyzdžiui, Vilniaus rajono Veriškių pradinei mokyklai. Manau, kad šioje situacijoje būtų logiška ir protinga, kad visų mokyklų reorganizacijos klausimai, ypač ten, kur gyvena keleto skirtingų tautybių valstybės piliečiai, reikia nagrinėti labai atidžiai ir visai nesvarbu, ar tai liečia lenkiškas, rusiškas ar lietuviškas mokyklas“, – sakė V. Mazuronis.

Politiko teigimu, gali atrodyti, kad Vilniaus rajono savivaldybės ketinimai vykdyti ugdymo įstaigų reorganizaciją reiškia ne ką kita, kaip pastangas lietuviškų mokyklų sąskaita stiprinti mokyklas, kuriose dėstoma lenkų kalba.

„Manau, kad ir vienų, ir kitų mokyklų moksleiviams turi būti sudaromos vienodos ugdymo sąlygos. Privalome ieškoti būdų ir galimybių išsaugoti net ir mažiausias mokyklas, nežiūrint to, kuria kalba – lietuvių, lenkų ar rusų – jose dėstoma“, – sakė V. Mazuronis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!