- Reklama -

Prezidentė dalyvavo švarinimo akcijoje "Darom". Nuotr. iš lrp.lt

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, prisijungdama prie tradicinės gamtos švarinimo akcijos „Darom“, tvarkė Naujojoje Vilnioje esantį Gerovės parką.

„Akcija „Darom“ – žmonių susitelkimo ir meilės Lietuvai pavyzdys. Kasmet tūkstančiai savanorių prisijungia prie šios prasmingos iniciatyvos ir kartu su kaimynais, bendruomenėmis tvarko savo kraštą. Tai rodo, kad dideli pokyčiai prasideda nuo mūsų pačių. Svarbu, kad kasdien rūpintumėmės gamta, nešiukšlintume ir neleistume kitiems niokoti aplinkos. Kiekvienas turime saugoti ir puošti Lietuvą“, – sakė Prezidentė.

Šiais metais akcija „Darom“ kviečia sutvarkyti šalies vandens telkinius, todėl į talką Naujojoje Vilnioje atvyko ir narai, padėję išvalyti Vilnelę ir jos pakrantes.

Pasak Prezidentės, Naujoji Vilnia – Vilniaus miesto dalis, tačiau labai pamiršta. Čia įsikūręs Gerovės parkas – apleistas, su apgriuvusiu futbolo stadionu, Vilnelės pakrantės nesutvarkytos, nepritaikytos visuomenei. Todėl svarbu sutelkti vietos bendruomenę ir paskatinti ją aktyviau bendradarbiauti. Taip pat Vilniaus miesto valdžia turėtų daugiau dėmesio skirti šiam rajonui ir sutvarkyti viešąsias erdves.

Akcija „Darom“ Lietuvoje rengiama jau 8 kartą. Pernai prie akcijos prisijungė daugiau nei 200 000 savanorių, buvo surinkta apie 2000 tonų atliekų. 2012 m. akcija buvo pripažinta Jungtinių Tautų kaip pasaulinis „Let‘s Do it World“ projektas ir šiuo metu apima daugiau nei 112 valstybių visame pasaulyje.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!