- Reklama -
Ar etiška generaliniam prokurorui D.Valiui švęsti kartu su tais politikais ir verslo atstovais, kurių atžvilgiu Generalinėje prokuratūroje atliekamas tyrimas, ir dar toje ambasadoje, kurios ambasadorius darė spaudimą buvusiam Vilniaus merui dėl "Vilniaus energijos" akcijų perleidimo prancūzų įmonei? (KK nuotr.)

Tuo metu, kai Generalinėje prokuratūroje – krūva politikų ir visuomeninių organizacijų pareiškimų dėl „Vilniaus energijos“ akcijų perleidimo neaiškiai prancūzų įmonei „Societe Valmy Defense 22“, o Generalinėje prokuratūroje atliekamas akcijų perleidimo tyrimas, generalinis prokuroras Darius Valys su savo žmona bei kartu su Vilniaus meru Artūru Zuoku, jo sūnaus krikšto tėvu Valdu Adamkumi, Alma Adamkiene ir kitais Prancūzijos ambasadai Lietuvoje artimais politikais bei verslininkais Prancūzijos ambasadoje Lietuvoje šventė Prancūzijos nepriklausomybės dieną.

Kaip žinia, būtent Prancūzijos ambasadorius Lietuvoje kišosi į Vilniaus miesto savivaldybės reikalus ir darė spaudimą tuometiniam Vilniaus merui R.Aleknai kuo skubiau perleisti milijardinį Vilniaus šilumos ūkį vos 37 eurus įstatinį kapitalą turinčiai prancūzų įmonei.

Tai, kad generalinis prokuroras Darius Valys – tarp artimiausių Prancūzijos ambasadai žmonių: „buldozeriu“ „Vilniaus energijos“ akcijas prastūmusio Vilniaus mero A.Zuoko, jo sūnaus krikšto tėvo V.Adamkaus, A.Adamkienės, Vilniaus vicemero R.Adomavičiaus ir kt., leidžia susidaryti prielaidą, kad Darius Valys yra priimtas į vadinamąjį „Dalkia“-„rubikono“ „klubą“ ir kad jokie tyrimai šių verslo grupių atžvilgiu atliekami nebus.

Kaip jau rašė „Karštas komentaras“, per kitus Prezidento rinkimus Valdas Adamkus, o taip pat „Dalkia“, „rubikono“ bei „MG Baltic“ verslo grupės į prezidentus stengsis prastumti dabartinį Vilniaus mero Artūrą Zuoką, kuris, manoma, būdamas Prezidentu, prioritetą teiktų verslui ir sektų V.Adamkaus pėdomis – pvz., V.Adamkus kartu su verslininkais (pvz., D.Mockumi) skrisdavo į užsienio valstybes, kur, pasinaudodamas savo Prezidento statusu, „pramušinėdavo“ projektus mūsų „verslui“.

Kaip žinia, Prezidentė Dalia Grybauskaitė kitaip suvokia Prezidento pareigų ėjimą –  D.Grybauskaitės kaip kokio lagamino neįsidėsi į lėktuvą ir nenuskraidinsi slapčia į kokią užsienio valstybę, kad ji, pasinaudodama savo Prezidentės statusu, pramuštų kokį verslo kontraktą “verslui”.  Tai gali būti viena iš priežasčių, kodėl D.Mockaus imperijai priklausanti LNK televizija juodina Prezidentę nuo pat jos kadencijos pradžios ir proteguoja Valdą Adamkų.

Beje, oficialioje generalinio prokuroro Dariaus Valio darbotvarkėje vizitas į Prancūzijos ambasadą nebuvo įrašytas – nuo visuomenės ir žiniasklaidos akių šį vizitą buvo stengiamasi nuslėpti.  “Liepos 14 d. 7.30-16.30 val. generalinis prokuroras D. Valys priims padalinių vadovus ir prokurorus aptarti darbinius klausimus, dirbs su dokumentais, dalyvaus posėdžiuose”, – rašoma prokuratūros tinklalapyje skyrelyje “Generalinio prokuroro darbotvarkė”.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!