- Reklama -
Seimo narys Vytautas Gabšys. KK nuotr.

Valdančiosios Darbo partijos (leiboristų) lyderiai mano, kad ūkio ministrės Birutės Vėsaitės elgesys, kai ji bendrovės „Arvi“ užsakytu lėktuvu skrido į Kazachstaną, prieštarauja Vyriausybės nario elgesio ir moralės principams bei diskredituoja visą valdančiąją koaliciją. Darbiečiai palaiko Prezidentės poziciją, jog ministrės veiksmuose galime įžvelgti interesų konfliktą.

„Deja, tenka pripažinti, jog ankstesni B. Vėsaitės veiksmai sudarė prielaidas visuomenei abejoti ministre, o šis skrydis į Kazachstaną, finansuotas privačios bendrovės lėšomis, leidžia abejoti ir jos nešališkumu bei vykdomos veiklos skaidrumu, todėl mes, kaip ir šalies vadovė, įžvelgiame šiuose ūkio ministrės veiksmuose interesų konfliktą, kuris meta šešėlį ant visos Vyriausybės ir valdančiosios koalicijos“, — sako Darbo partijos (leiboristų) pirmininkas, Seimo Pirmininko pirmasis pavaduotojas Vytautas Gapšys.

Anot V. Gapšio, darbiečiai rimtai svarstys B. Vėsaitės klausimą kartu su valdančiosios koalicijos partneriais ir laikysis nuomonės, kad ji turi trauktis iš užimamų pareigų.

„Žinoma, mes norėtume išgirsti ir valdančiosios koalicijos partnerių, ir šalies Prezidentės, ir pačios B. Vėsaitės nuomonę dėl šių įvykių, tačiau iš tos informacijos, kurią turime dabar, manome, kad toliau užimti ūkio ministrės posto B. Vėsitės negali, todėl turi pasitraukti iš savo pareigų“, — neabejoja V. Gapšys.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!