- Reklama -

Šeštadienį, kovo 14 d., Kėdainiuose įvyko neeilinis, vienuoliktasis Darbo partijos suvažiavimas, į kurį atvažiavo 460 delegatų iš visos Lietuvos. Pasveikinti darbiečius į Kėdainius atvyko Jungtinių Amerikos Valstijų ambasados atstovė Renata Dromantaitė, Tvarkos ir teisingumo partijos pirmininko pirmasis pavaduotojas Valentinas Mazuronis, Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininko pavaduotoja Birutė Vėsaitė, Naujosios sąjungos pirmininkas Artūras Paulauskas, Liberalų ir centro sąjungos narys Ovidijus Kačiulis, Tautos prisikėlimo partijos Seimo narys Ligitas Kernagis, Gediminas Jakavonis.

Sveikindamas suvažiavimo dalyvius, A. Paulauskas teigė tikintis Darbo partijos kandidatės Loretos Graužinienės sėkme prezidento rinkimuose, nes ji „turi tinkamų savybių ir daug patirties“. Taip pat jis teigė neabejojantis, kad Darbo partija gali tapti ašimi, kuri galės suvienyti centro politines jėgas ir sudaryti atsvarą dabartinei valdžiai.

V. Mazuronis linkėjo darbiečiams nugalėti prezidento rinkimuose, o Europos parlamento rinkimuose laimėti ne mažiau kaip 12 vietų. „Jeigu atsiras sunkumų, siūlau dalintis — geriau dalinkimės mes, nei dalintųsi valdantieji“, — kalbėjo V. Mazuronis.

Apie galimą bendradarbiavimą užsiminė ir Tautos prisikėlimo partijos atstovas L. Kernagis: „Manau, kad netolimoje ateityje mes su darbiečiais Seime spausime vienos spalvos mygtukus“.

Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskich savo kalboje apžvelgė dabartinę situaciją šalyje ir paprašė suvažiavimo dalyvių suteikti daugiau įgaliojimų partijos tarybai, kad ji galėtų operatyviai priimti atitinkamus sprendimus. „Tai gali būti klausimai, susiję su rinkimais, su centro politinių jėgų konsolidavimu, o baigiant Vytauto Gapšio komisijos darbą, partijoje gali įvykti ir struktūrinių pokyčių“, — prasitarė V. Uspaskich. Anot jo, didesnių įgaliojimų partijos tarybai reikės todėl, kad „situacija klostosi taip, kad kuo ilgiau valdys šita dauguma, visiškai neturinti supratimo apie demokratinį valdymą, ekonomiką ir valstybės išgyvenimo šaltinius, tuo didesnė tikimybė, kad reikės programinių pasikeitimų“.

Taip pat Darbo partijos pirmininkas pristatė partijos ateities planus: „Šios Seimo kadencijos metu ar net iki savivaldos rinkimų Darbo partija planuoja pateikti visus įstatymų projektus pagal rinkimų programą ir stengsis vienyti centro politines jėgas“.

Suvažiavime darbiečiai demonstravo pasiryžimą laimėti Europos parlamento ir prezidento rinkimus. Darbo partijos sąrašo į Europos parlamentą pirmajame dešimtuke įrašyti: Viktoras Uspaskich, Šarūnas Birutis, Justina Vitkauskaitė, Kęstutis Daukšys, Vydas Gedvilas, Valentinas Bukauskas, Jonas Pinskus, Dangutė Mikutienė, Manfredas Žymantas, Etela Karpickienė.

Pristatydamas Darbo partijos rinkimų į Europos parlamentą programos gaires, partijos pirmininko pavaduotojas Vydas Gedvilas atskleidė, kad darbiečių programoje bus kelios pagrindinės sritys, tarp kurių svarbiausios yra ekonomika, socialiniai klausimai, finansų sistema ir energetika.

Suvažiavimo dalyviams taip pat buvo pristatyta Darbo partijos kandidatė į prezidento postą — Loreta Graužinienė. Kandidatė pareiškė, kad viena iš jos rinkimų programos idėjų — surengti referendumą dėl prezidento institucijos panaikinimo arba palikti jai tik reprezentacines funkcijas. L. Graužinienės rinkimų programos prioritetas — pagalba smulkiam ir vidutiniam verslui bei efektyvus biudžeto lėšų panaudojimas. Tapusi prezidente, ji pažadėjo stiprinti Valstybės kontrolę, įvykdyti teismų sistemos reformą, suteikiant jai daugiau viešumo ir skaidrumo: „teismas turi tarnauti teisingumo, o ne politikų interesų tenkinimui“. Anot L. Graužinienės, Lietuvos pilietybė turi būti suteikta visiems lietuviams, nepriklausomai nuo to, kurioje valstybėje jie gyvena. Savo kalbą kandidatė baigė žodžiais, — „Vade, aš pasirengusi, kviesk komandą į kovą“, — po šių žodžių suvažiavimo delegatai ilgai plojo stovėdami.

„Mes siūlome alternatyvą Dalios Grybauskaitės politikai. Ji negyveno Lietuvoje, nežino Lietuvos problemų, ji palaiko Lietuvą žlugdančią valdančiųjų politiką, ji solidarizuojasi su prezidentu, kurio užsienio politika patyrė fiasko, be to, ją sukūrė žiniasklaida. Mūsų kandidatė — L. Graužinienė — yra žmonių kandidatė. Ji dirbo ir gyveno Lietuvoje, penktus metus vadovauja Audito komitetui, gerai supranta žmonių ir visos Lietuvos problemas. Akivaizdu, kad mūsų kandidatė yra geresnė“, — L. Graužinienės privalumus vardijo V. Uspaskich.

2009-03-16

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!