- Reklama -

Šaltinių teigimu, balsuojant dėl Atominės elektrinės įstatymo, plenarinių posėdžių salėje iš Darbo partijos frakcijos turėtų dalyvauti tik K.Daukšys - kad nesutrukdytų valdantiesiems priimti Atominės elektrinės statybos įstatymo, nes reaktoriaus statybomis ir papildomais betonavimo darbais už 2,5 mlrd.Lt rūpinsis, kaip planuojama, naujasis premjeras - V.Uspaskichas. KK nuotr.

Nors dar birželio 13 d. Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkėje kaip rezervinis klausimas buvo numatytas Atominės elektrinės įstatymo projekto svarstymas, birželio 14 d. darbotvarkėje šio klausimo jau nebuvo. Kaip „Karštam komentarui“ sakė šaltiniai, buvo nuspręsta šį klausimą išbraukti iš darbotvarkės, nes nebuvo garantijos, kad užteks pakankamai parlamentarų balsų, jog būtų pritarta Atominės elektrinės įstatymo projektui po svarstymo.

Manoma, kad AE įstatymo projekto svarstymui turėtų būti pritarta birželio 19 d., o birželio 21 d. įstatymas – priimtas.

Tam, kad būtų priimtas Atominės elektrinės įstatymas su jį lydinčiais dokumentais, pagal kuriuos Visagine planuojamoje statyti atominėje elektrinėje bus statomas nesaugus, seno tipo japoniškas ABWR reaktorius, balsavime turi dalyvauti 71 Seimo narys.

Pasak šaltinių, konservatoriai tariasi su socialdemokratais ir darbiečiais, kad šie balsavimo metu iš viso nebūtų plenarinių posėdžių salėje, ir tuomet užtektų paprastos matematinės valdančiųjų daugumos balsų priimti šį Atominės elektrinės įstatymą.

Kaip žinia, Socialdemokratų partijos prezidiumas yra priėmęs sprendimą balsuoti prieš Atominės elektrinės statybos koncesijos sutartį.

„Kalbamasi, kad plenarinių posėdžių salėje nebūtų socialdemokratų ir darbiečių – kad būtų dėl vaizdo tik koks vienas Socialdemokratų frakcijos atstovas Vytenis Andriukaitis ar Darbo frakcijos atstovas Kęstutis Daukšys, kurie, jeigu ir pasisakys prieš atominės elektrinės statybos koncesijos sutartį, tai tas jų „prieš“ jokios įtakos neturės, – o rinkėjams pasirodytų, kaip socdemai ir darbiečiai „aršiai kovojo prieš tokią koncesijos sutartį“, nors socialdemokratų ir Darbo frakcijos atstovų tuo metu, kai bus balsuojama, nebūtų plenariniame posėdyje, nes jie „turėtų kitų darbų“, – taip apie Seimo užkulisiuose vedamas derybas dėl Atominės elektrinės įstatymo balsavimo pasakojo šaltiniai iš TS-LKD frakcijos.

„Pagal būsimos koalicijos sutartį, V.Uspaskichas – premjeras, B.Vėsaitė – energetikos ministrė, taigi tais papildomais pasenusio japoniško reaktoriaus betonavimo darbais už 2,5 mlrd. litų rūpinsis jau nauja valdžia“, – prielaidą, kas gali nulemti balsavimą dėl Atominės elektrinės įstatymo kitą savaitę, išdėstė vienas Seimo narys iš TS-LKD partijos.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!