- Reklama -

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis. KK nuotr.

“Seimas nutarė, kad nuo 2013 m. balandžio mėn. Seimo posėdžiuose nesilankančios ir galimai šiurkščiai Konstituciją pažeidusios Seimo narės Neringos Venckienės apkaltos procesas yra pagrįstas ir jam pradėti yra pagrindas. Šiandien tai patvirtinta priėmus Seimo nutarimą.

Atsižvelgiant į galiojančias procedūras, bus kreipiamasi išvados į Konstitucinį Teismą, kuris išaiškins, ar Seimo narės, dėl kurios pradėta apkalta, konkretūs veiksmai prieštarauja Konstitucijai”, – teigiama Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos pranešime spaudai.

„Vis dar Seimo narė N. Venckienė be pateisinamų priežasčių jau nedalyvavo daugiau kaip 60 parlamento posėdžių. Tikimės, neprireiks laukti 100-ojo praleisto posėdžio, kad Seimas paskelbtų galutinį savo verdiktą. Pagrindas apkaltai yra daugiau nei akivaizdus – grubiai sulaužyta Seimo nario priesaika, tokiu būdu greičiausiai pažeista ir Lietuvos Respublikos Konstitucija“, – pranešime spaudai cituojamas apkaltą inicijavusios Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

Liberalų parengtame teikime pradėti apkaltą N. Venckienei pabrėžiama, kad Seimo narė, be pateisinamų priežasčių praleidusi daugiau kaip pusšimtį Seimo posėdžių, neatliko savo konstitucinės priedermės atstovauti tautai, sulaužė duotą Seimo nario priesaiką ir galimai šiurkščiai pažeidė Lietuvos Respublikos Konstituciją.

“N. Venckienė sulaužė duotą Seimo nario priesaiką nevykdydama pažado „gerbti ir vykdyti Lietuvos Respublikos Konstituciją ir įstatymus“, „visomis išgalėmis sąžiningai tarnauti Tėvynei“.

Liberalų sąjūdžio frakcija primena, kad Lietuvos Respublikos Konstitucinis Teismas 2004 m. liepos 1 d. savo nutarime konstatavo, kad dalyvavimas Seimo posėdžiuose yra konstitucinė Seimo nario pareiga. Praleisdama Seimo posėdžius N. Venckienė taip pat pažeidė Seimo statutą, Lietuvos valstybės politikų elgesio kodekso straipsnius dėl sąžiningumo, padorumo ir pagarbos valstybei, diskreditavo ne tik savo, bet ir Seimo, kaip įstatymų leidžiamosios institucijos, autoritetą, “- teigiama Liberalų sąjūdžio frakcijos pranešime spaudai.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!