- Reklama -

Prieš Europos vadovų tarybą Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo tradiciniame Baltijos ir Šiaurės valstybių ir vyriausybių vadovų (NB6) susitikime (Prezidentūros nuotr.)
Prezidentūros nuotr.
Prezidentūros nuotr.
Prezidentūros nuotr.

Belgijos sostinėje susirinkę Europos Sąjungos lyderiai dvi dienas svarstys Europos ekonominės ir finansinės politikos koordinavimo priemones, paramos Graikijai, migracijos, ES Pietų kaimynystės klausimus ir įvertins Kroatijos pažangą derybose dėl narystės Europos Sąjungoje.

Prieš Europos vadovų tarybą Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo tradiciniame Baltijos ir Šiaurės valstybių ir vyriausybių vadovų (NB6) susitikime, kuriame suderinamos pozicijas EVT aptariamais klausimais.

Prezidentė pabrėžė, kad visos valstybės turi gyventi pagal išgales ir prisiimti atsakomybę už savo šalies finansų valdymą ir ekonomikos stabilumą. Prezidentės teigimu, atsakinga Lietuvos finansų politika ir tautos susitelkimas gali būti pavyzdžiu, kaip galima išvengti finansinės griūties ir užtikrinti spartų ekonomikos augimą.

Pasak Prezidentės, kiekviena šalis turi ne tik prisiimti atsakomybę už savo finansus, bet ir pati pasirinkti priemones ekonomikai skatinti. Europos Komisija atsižvelgė į šį Lietuvos pasiūlymą ir iš EVT tvirtinimui pateiktų specifinių ekonomikos skatinimo rekomendacijų Lietuvai išėmė pasiūlymą įvesti automobilių mokestį.

Europos vadovai taip pat svarstys nelegalios migracijos problemas ir kai kurių ES narių pasiūlymus atstatyti sienų kontrolę Šengeno erdvėje. Laisvas žmonių judėjimas, pasak Prezidentės, viena pagrindinių ES vertybių, todėl bet kokie suvaržymai Šengeno erdvėje būtų žingsnis atgal. Pasak Lietuvos vadovės, tokios priemonės turėtų būti laikinos ir taikomos tik išskirtiniais atvejais, kai visi kiti instrumentai yra neveiksmingi.

Prezidentės spaudos tarnybos inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!