- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Ukrainos Ministru Pirmininku Mykola Azarovu. Prezidentūros nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Ukrainos Ministru Pirmininku Mykola Azarovu ir aptarė dvišalius santykius, ekonominį bendradarbiavimą bei Ukrainos europinės integracijos procesą.

Prezidentės teigimu, siekdama pasirašyti ES asociacijos sutartį Ukraina jau dabar turi demonstruoti realius veiksmus ir gebėjimą gyventi politinės asociacijos su Europa dvasia – įgyvendinti būtinas vidaus reformas, užtikrinti įstatymo viršenybę ir nešališką politinių oponentų bylų nagrinėjimą bei surengti skaidrius demokratiškus rinkimus į Aukščiausiąją Radą kitą rudenį.

„Lietuva remia Ukrainos Europos integracijos siekį ir yra pasirengusi padėti, tačiau svarbiausius darbus turite nuveikti patys. Europinė Ukrainos ateitis yra Jūsų pačių rankose”, – teigia šalies vadovė.

Valstybės vadovė pabrėžė, jog spartus šių sąlygų įgyvendinimas yra būtinas siekiant užbaigti Asociacijos ir laisvosios prekybos sutarčių pasirašymo procesą per Lietuvos pirmininkavimą Europos Sąjungai antrajame 2013 m. pusmetyje.

Aptariant dvišalį ekonominį bendradarbiavimą, valstybės vadovė pabrėžė, kad sklandus šaudyklinio traukinio „Vikingas” darbas ir efektyvus jo funkcionavimas yra Lietuvos ir Ukrainos ekonominis prioritetas.

Susitikime taip pat kalbėta apie dvišalio energetinio bendradarbiavimo perspektyvas, investavimo galimybes ir ES vizų liberalizavimo Ukrainos piliečiams klausimus.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!