- Reklama -

KK nuotr.

Banko „Snoras“ bankroto administratoriui Neilui Cooperiui nuo šiol per mėnesį bus mokamas 100 tūkst. litų atlyginimas, o jo komanda galės išleisti iki 5 mln. litų per mėnesį.

Seimo nario Evaldo Lementausko nuomone, N. Cooperiui skirtas atlyginimas yra neadekvatus, juo labiau, kad „Snoro“ bankroto administratorius ir jo komanda jokių realiai apčiuopiamų darbų iki šiol nėra nuveikusi.

„N. Cooperiui skirtas mėnesinis atlyginimas prilygsta penkiems aukščiausios šalies pareigūnės – Prezidentės atlyginimams. Ar tai reiškia, kad administruoti bankrutavusį banką „Snoras“ yra penkis kartus sudėtingiau nei valdyti valstybę? Ar tai reiškia, kad britas bankroto administratorius yra protingesnis bei dirba geriau ir daugiau nei Prezidentė ar visas ministrų kabinetas kartu sudėjus?“, – kelia klausimą E. Lementauskas.

Parlamentaro įsitikinimu, nesąžininga ir santykinai iškreipta šimtatūkstantinė alga skiriama N. Cooperiui dar labiau skatina žmonių nusivylimą savo šalimi. „Snoro“ administratoriui skirtas mėnesinis atlyginimas – net 60 kartų didesnis nei vidutinis darbo užmokestis atskaičius mokesčius. Tai net 140 daugiau nei minimalus mėnesinis atlyginimas.

„Kartais sunku suvokti valdančiųjų logiką. Padidinti minimalų mėnesinį atlyginimą eiliniams Lietuvos piliečiams – prireikė ilgai trukusių derybų. Ir net po jų konservatorių vyriausybė išdrebėjo vos 50 litų, mat tai biudžetui atsieis nuo 130 mln. iki 200 mln. litų. Įdomu, ar vyriausybė paskaičiavo, kiek milijonų mokesčių mokėtojams kainuos jos deleguoto N. Cooperio ir jo komandos išlaikymas“, – sako E. Lementauskas.

Nors jokių turto pardavimo sandėrių iki šiol nėra pasirašyta, „Snoro“ bankrotą administruojančiai N. Cooperio komandai jau sumokėta 68 mln. litų. Dar 16 mln. litų sumokėta laikinajam bankroto administratoriui S. Freakley.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!