- Reklama -

„Opozicinių partijų rinkimų kampanijos burbulas subliuško", - taip situaciją apie nutrauktą ikiteisminį tyrimą dėl Vijūnėlės dvaro pakomentavo G.Kirkilas. KK nuotr.

STT šiandien paskelbė nutraukusi ikiteisminį tyrimą dėl galimai politikų daryto poveikio priimant Vyriausybės nutarimą Nr. 343 dėl kurortinių zonų panaikinimo.

“Nuo pat tyrimo pradžios Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, aplinkos apsaugos ministras Kęstutis Trečiokas nuosekliai tvirtino, kad Vyriausybės nutarimo projektas buvo rengtas, derintas ir priimtas skaidriai, o jo priėmimas neturėjo jokios įtakos teismo sprendimui dėl vadinamo „Vijūnėlės dvaro“ bylos.

Socialdemokratų vertinimu, kartu nebeliko pagrindo ir politinėms spekuliacijoms šia tema bei primygtinai siūlomam Vyriausybės atsistatydinimui dėl galimos korupcijos apraiškų”, – teigiama LSDP išplatintame pranešime spaudai.

„Opozicinių partijų rinkimų kampanijos burbulas subliuško,“ – taip šią situaciją komentuoja Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininko pavaduotojas, Seimo vicepirmininkas Gediminas Kirkilas.

Pasak G. Kirkilo, vienas po kito rengiami išpuoliai prieš LSDP ir, visų pirmą, prieš aukščiausius reitingus tarp politikų turintį partijos pirmininką, Ministrą Pirmininką Algirdą Butkevičių – akivaizdi rinkimų kampanijos dalis. Tai rodo ir parinktas „skandalo“ atsiradimo laikas per Ministro Pirmininko atostogas, kai buvo viešinamos ikiteisminio tyrimo detalės, anonsuojami procesiniai veiksmai, kad jis bus apklausiamas kaip liudytojas, desperatiškas opozicinių partijų noras paskelbti Vyriausybę „korumpuota“ bei ją atstatydinti. Visa tai labai primena sovietiniais laikais rengtus „pučus“.

„Socialdemokratai ne pirmą kartą pasisako prieš tokias viešųjų ryšių technologijas. Jas šioje rinkimų kampanijoje galima vadinti „juodosiomis“, jos naudojamos ne pirmą kartą. Viešinamos tarnybų pažymos, ikiteisminių tyrimų detalės ir panašiai. Beje, dar nė vienas tyrimas šios Vyriausybės kadencijos metu nesibaigė realiais kaltinimais“, – sakė LSDP pirmininko pavaduotojas G. Kirkilas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!