- Reklama -

G. Landsbergis. KK nuotr.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis penktadienio „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ daugiausiai dėmesio skyrė Vyriausybę krečiančių skandalų aptarimui ir pažymėjo, jog šiuo metu šalyje vyksta apgailėtini procesai.

„Šiuo metu išryškėja trys akivaizdūs dalykai: pirma – mes matome kokiu būdu Vyriausybėje priimami sprendimai – trumposiomis SMS žinutėmis „Gera vakarą. Ačiū Jums labai“. Tai akivaizdus visų normų, taisyklių ir procedūrų apėjimas. Antras dalykas – mes matome, kad trys pareigūnai meluoja, du iš jų melavo oficialioje institucijoje – Antikorupcijos komisijoje. Premjeras melavo viešai, kad jam nedaroma įtaka. Galų gale trečias dalykas – kyla pagrindinis klausimas: kas bus toliau? Dėl ministro K. Trečioko mes pasakėme aiškiai – garbingas ministras jau turėjo atsistatydinti, dėti savo pareiškimą ir pripažinti melavęs, klydęs ar kokį kitą žodį jis ten parinktų, tebūnie jo sąžinės reikalas. Nors dar vienas klausimas man svarbus: kada Premjeras iš esmės pradės prisiimti atsakomybę už tai kas dedasi jo aplinkoje?“, – klausė G. Landsbergis.

Vertindamas naujausius STT atliekamus tyrimus susijusius su partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderiu, TS-LKD pirmininkas sakė, jog „istorija primena 2003-2004m., kai tas pats žmogus, R. Paksas, buvo centre kito skandalo, kurio metu lygiai taip pat kalbėjome apie valstybės pamatus, jie apgriuvę ar ne. Akivaizdu, kad šis asmuo nepasimokė pirmą kartą“.

„Kita istorijos pusė, kuri susijusi su „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos Seime narių piketu prie prokuroro namų, man primena mafijos ir Vilniaus brigados metodus, kai mėginama įbauginti prokurorą dirbantį su korupcinėmis bylomis, grasinama šeimoms. Tai – nepateisinama“, – kalbėjo G. Landsbergis.

Jis teigė manantis, kad tokio lygio istorijos yra „akivaizdus teisinės valstybės pagrindų griovimas“. Pasak jo, partija vienareikšmiai dalyvaus interpeliacijoje, kuri organizuojama ministrui K. Trečiokui.

„Mes tai pasakėme iš karto, kai tik buvo paviešintos pokalbių išklotinės. Perskaičius jas tapo aišku, kad ministras akivaizdžiai melavo. Mes pasakėme, kad jeigu ministras neatras savyje sąžinės ir garbės padėti pareiškimą pats – mes dalyvausime interpeliacijoje. Jis to nepadarė, tad vienareikšmiškai – dalyvausime“, – sakė partijos pirmininkas.

G. Landsbergis taip pat teigė, jog dėl mokytojų streikų ir rastų sprendimų taip pat kyla klausimų.

„Pirma – iš kur paimti pinigai. Aš norėčiau, kad Vyriausybė, Premjeras arba Švietimo ministrė atsakytų skaidriai ir aiškiai. Jei rastos lėšos, vadinasi nutrauktos kažkokios programos, ir įdomu kokios. Būtent tai turi būti skaidriai pasakoma. Į streikuojančių mokytojų reikalavimus turėjo būti atsižvelgta ir Vyriausybė turėjo ieškoti pinigų ir finansų. Akivaizdu, kad tai padarė, tik aš norėčiau skaidrumo ir atsakymų, kokius projektus nutraukė“, – sakė G. Landsbergis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!