- Reklama -

Ramūnas Karbauskis Ignalinos merui padovanojo gandrą - kad padėtų išspręsti demografinę problemą. KK nuotr.

„Tokią nuostabią dieną, kai rajono savivaldybė teikia ataskaitą apie svarbiausius atliktus projektinius darbus, Ignalinai reikia palinkėti gyventojų ir vaikų gausėjimo. Nes demografinė padėtis, kaip ir visose kaimiškose savivaldybėse, – aktuali tema“, – įteikdamas Ignalinos rajono merui H.Šiaudiniui dovaną – gandrą – sakė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas, mecenatas Ramūnas Karbauskis.

„Praeituose Seimo rinkimuose išgirdome būsimo premjero idėjas dėl būsto renovacijos ir mums pasidarė labai keista, kad tai buvo pavadinta nauja idėja, nes tuo metu Ignalinoje šis projektas buvo perkopęs į antrą, baigiamąją fazę. O šiandien mes matome to rezultatus.

Tenka pastebėti, kad per tokį laikotarpį daug padaryta dėl čia gyvenančių žmonių, o tai įtakoja ne tik kultūrinį rajono gyvenimą, bet ir socialinį – demografinį.

Nors besivystančios jaunos valstybės tendencijos visumoje yra labai blogos, Ignalina ir jos vadovai padarė viską, kad rajonas būtų patrauklus ir malonus gyvenimui.

Belieka tikėtis, kad ir likusieji žingsniai, kurių laukia dar įgyvendinimas, renovuojant viešąją aplinką, klostysis teigiamai, o tai reiškia, kad atsiranda galimybė atvykti naujiems žmonėms, jauniesiems specialistams, kurie čia įsikurs, gimdys vaikus, augins naują kartą su tradicijomis ir naujakurių šaknimis“, – tokią Ignalinos ateitį regi R.Karbauskis.

Anot jo, žemdirbiui dirbti būtina sąlyga – žemė. Tačiau Ignalinos žemės – mažiau palankios ūkininkavimui teritorija, tad ir žemdirbys orientuojasi į naujo verslo galimybes, žvalgosi, ką davė gamta.

„Nepamirškime, kad čia gamta tikrai nuo Dievo ir tai viskas telpa gražiame pavadinime – Aukštaitijos nacionalinis parkas. Švelnus klimatas vasaros ir žiemos sezonais šiam kraštui leidžia būti matomu ir lankomu turistų. Gyvenimo kokybės gerėjimas Ignalinos rajone skatina pasitempti ir verslą, būsimus investuotojus tinkamai įvertinti besikeičiančios aplinkos poreikius“, – pažymi R.Karbauskis.

Jo nuomone, kaip ir visoje Lietuvoje, taip ir Ignalinos rajone, žemės ūkio dirbantieji turėtų suprasti, kad nesijungiant į kooperatyvus, pavieniui bus sunku išsilaikyti.

„Vyriausybė kol kas deklaruoja tik tezėse, ką reikėtų daryti, ar tai realiai įmanoma padaryti. Sakyčiau, čia jau mūsų atskirų rajonų ir vietinių gyvenviečių žemdirbių mentaliteto klausimas, o aplinkybės, kurios yra susiklosčiusios rinkoje, diktuoja savo sąlygas. Tarkime, „Pienas.lt“, į rinką ateinančio naujo kooperatinės bendruomenės žaidėjo, faktas rodo, kad kooperacija yra didelė jėga. Kitas klausimas, ar sugebės toks žaidėjas išsilaikyti ir neparklupti, galiojant tokiai įstatyminei bazei.

Kooperacija yra apaugusi įvairiomis paskalomis ir gandais, o svarbiausiai, kad laikas padaryti galą tokiam teisiniam nihilizmui – sutvarkyti įstatymą, kad žemdirbys galėtų normaliai gaminti produkciją ir ją realizuoti be tarpininkų.

Kalbant apie mažuosius kooperatyvus, galiu pasakyti: žinau tik kelis, kurie sąžiningai ir perspektyviai veikia mūsų rinkoje, bet akivaizdu, kad dar reikės nemažai laiko, kol bus sugrąžintas pasitikėjimas ne tik kooperacija kaip tokia, bet ir vienas kitu. To linkiu visiems ignaliniečiams ir ne tik jiems“, – sako R.Karbauskis.

Galvodamas, kaip įprasminti tuos darbus, kurie jau Ignalinoje baigti, pirma mintis: buvo mūsų nacionalinis paukštis – gandras.

„Tad tegul jis simbolizuoja gerų darbų, renovacijos Ignalinoje pabaigą ir ateinančius lūkesčius, kaip gerų darbų pradžią, kad namuose nestigtų linksmo ir skardaus vaikiško džiaugsmo, kad būtų užpildyti vaikų darželiai ir mokyklos“, – Ignalinos kraštui linki R.Karbauskis.

Rimas Špėlis

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!