- Reklama -

Seimo narys Jurgis Razma. KK nuotr.

Akademinėje bendruomenėje kilus nerimui dėl siūlymų optimizuoti valstybinius Lietuvos universitetus, Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Jurgis Razma teigia nematantis pagrindo kelti paniką, kadangi Ministro Pirmininko sudarytos darbo grupės pristatyti siūlymai – dar ne galutiniai aktai, o tik viešos diskusijos pradžia.

Seimo TS-LKD frakcija, įvertinusi gautą Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto peticiją, kuria reiškiamas nepritarimas fakulteto prijungimui prie Vytauto Didžiojo universiteto iki 2012 m. pabaigos, atsakingai pareiškia, kad nepritartų skubotam universitetų tinklo optimizavimui.

„Esame įsitikinę, jog siūlymuose dėl Lietuvos universitetų tinklo optimizavimo esama teisingų įžvalgų ir idėjų, tačiau svarbu pasirinkti tinkamą šių idėjų įgyvendinimo būdą. Vykdant reformą būtina atsižvelgti į universitetų tradicijas bei jų specifiką, į būtinybę tolygiai vystyti Lietuvos regionų intelektinį pajėgumą bei kultūrą, taip pat įdėmiai išnagrinėti akademinės bendruomenės nuogąstavimus ir rimtai įvertinti pareikštą kritiką“, – teigia J. Razma.

Frakcijos seniūno įsitikinimu, Lietuvos universitetų tinklo reforma bus sėkminga tuo atveju, jei pasitikėdami vieni kitais ją drauge realizuos Seimas, Vyriausybė ir akademinė bendruomenė. „Būtina sudaryti sąlygas Lietuvos aukštosioms mokykloms giliau susipažinti su kitų panašaus dydžio Europos Sąjungos valstybių vykdytos reformos patirtimi ir aukštojo mokslo raidos tendencijomis, kad išmintingai susitartume dėl universitetų pertvarkos Lietuvoje“, – sako J. Razma.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!