- Reklama -

Seimo narys Jurgis Razma. KK nuotr.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnui Jurgiui Razmai nerimą kelia Seimo opozicijos prieraišumas ir tarnystė „Gazprom“. Vos pasklidus gandams, kad Vyriausybė tariamai neskuba susitikti su „Gazprom“ atstovais, opozicija nesivargino aiškintis tikrosios padėties ir uoliai puolė ginti Rusijos dujų gigantą.

„Opozicijos nuožmi kritika Vyriausybei, kai derybos su „Gazprom“ jau vyksta – ne laiku ir ne vietoje. Tokie veiksmai tikrai nepadeda Vyriausybei ginti Lietuvos ir jos žmonių interesus. Ministras Pirmininkas paaiškino, kad vyksta įprastas darbotvarkės derinimas, susitikimas tikrai įvyks ir „Gazprom“ bus keliami klausimai dėl neteisingų dujų pardavimo kainų Lietuvai“, – teigia J. Razma.

Pasak politiko, nerimą kelia tai, kad tarp šiandieninių opozicinių frakcijų „Gazprom“ turi ištikimų tarnų. „Gazprom“ tik ir laukia kol į valdžią ateis jų klusnūs statytiniai ir tada galės daryti ką nori.

„Neatsitiktinai per septynerius socialdemokratų valdymo metus nebuvo pasistūmėta nė per žingsnį, kad ištrūktume iš „Gazprom“ gniaužtų. Priešingai, „Lietuvos dujas“ pigiai privatizavus Rusijos tiekimo monopolistui „Gazprom“ ir toliau buvo pataikaujama“, – sako parlamentaras.

J. Razma teigia, kad opozicija turėtų petys petin dirbti su Vyriausybe įgyvendinant ES Trečiąjį energetikos paketą, kuriuo siekiama atskirti monopolijas ir taip apginti žmonių interesus, tačiau akivaizdu, kad ištikimai tarnaujant „Gazprom“ tokia opozicijos misija neįmanoma.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!