- Reklama -

Jurgis Razma. KK nuotr.

Pripažindamas, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LRA) pašalinimas iš valdančiosios koalicijos – teisingas žingsnis, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma pažymi, kad vis dėlto nedovanotinas buvęs socialdemokratų sprendimas kviesti šią partiją į valdančiąją koaliciją, nors ir be jos buvo suformuota trijų partijų dauguma net su kiekybine atsarga.

„Jau nuo pat LRA dalyvavimo valdančioje koalicijos darbo pradžios buvo aišku, kad Valdemaro Tamoševskio vadovaujama partija visaip stengsis paveikti koalicijos partnerius, kad pasiektų savanaudiškų tikslų. Kam socialdemokratams reikėjo pusantrų metų sudaryti sąlygas kelti įtampas visuomenėje supriešinant lietuvius su lenkais, siekiant dvikalbių gatvių pavadinimų, dvikalbystės viešosiose institucijose įvedimo arba kategoriškai sprendžiant nelietuviškų rašmenų naudojimą rašant vardus ir pavardes Lietuvos piliečių asmens dokumentuose? Keista, kad socialdemokratų vadovai, turintys tokią ilgametę politinę patirtį, nesugebėjo numatyti, kad V. Tamoševskis stengsis šokdinti koalicijos partnerius pagal savo poreikius ir kad LRA dalyvavimas valdančiojoje koalicijoje atneš tik žalą valstybei. Gaila, kad nesulaukėme socialdemokratų reakcijos nei po viešai diskutuotų galimų LRA lyderio ryšių su Kremliumi, nei po V. Tamoševskio viešų demonstracijų su Georgijaus juostele ir dar kelis mėnesius turėjome laukti bent minimalios savigarbos reakcijos po premjerą žeminančios Renatos Cytackos atleidimo – skyrimo istorijos“, – sako J. Razma.

TS-LKD frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas A. Butkevičiui siūlo atsiprašyti lietuvių tautos, kad pakviesdamas į koaliciją Lietuvos lenkų rinkimų akciją padarė klaidą ir pusantrų metų destabilizavo politinę padėtį Lietuvoje, užuot sprendus valstybei reikalingus klausimus, taip pat susijusius ir su tautinių mažumų problemomis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!