- Reklama -

Seimo narys Jurgis Razma. KK nuotr.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma stebisi Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus pažadu planuojant 2014 m. biudžetą sostinei tenkančią Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) dalį padidinti nuo 42 iki 50 proc. Tai Vilniui per metus suteiktų papildomai apie 70 mln. litų pajamų.

„Keista, kad Ministras Pirmininkas taip lengvai pasidavė Vilniaus miesto mero demagogijai apie tariamą buvusios Vyriausybės finansinę skriaudą. Nereikia pamiršti, kad Gyventojų pajamų mokestis nepatenka iš karto į kurios nors savivaldybės biudžetą, bet yra surenkamas centralizuotai ir padalijamas savivaldybėms pagal atitinkamas proporcijas. Premjero Artūrui Zuokui pažadėta 70 mln. litų suma neatsirastų iš niekur, bet būtų paimta iš kitų Lietuvos savivaldybių: Vilniaus miesto savivaldybei tenkančio GPM dalį padidinus, kitoms biudžetai tiek pat sumažėtų“, – sakė J. Razma.

Parlamentaras pabrėžė, kad GPM procentas, tenkantis Vilniui, konservatorių Vyriausybės nebuvo mažintas. Jis paliktas toks pats, kokį prieš tai nustatė socialdemokratų Vyriausybė. Prasidėjus krizei daugelis savivaldybių pajuto skaudžias jos pasekmes ir ėmėsi ryžtingai tvarkytis. Vilniaus meras tuo metu planavo grandiozinius utopinius projektus kaip, pavyzdžiui, Vilniaus oro linijos, savivaldybės taksi, tramvajus ar oranžiniai dviračiai.

„Tarkim, įgyvendinant oranžinių dviračių projektą, jei už reklamos plotus, kuriuos nemokai gauna projektą įgyvendinanti bendrovė, savivaldybė būtų paėmusi tuos milijonus litų, būtų galima pastatyti kokius du vaikų darželius. Kas svarbiau vilniečiams – vaikų darželiai ar oranžiniai dviračiai“, – retoriškai klausė J. Razma.

Parlamentaro nuomone, dėl didžiulių Vilniaus skolų bandydamas suversti kaltę ankstesniam Vyriausybės vadovui, Vilniaus miesto meras stengiasi pridengti savo neūkiškumo ir nesugebėjimo tvarkytis spragas. Tačiau keista, kad tai pateisina Vyriausybės vadovas.

„Pažiūrėsim, kai pas Premjerą dėl sumažėsiančių pajamų perspektyvos išsirikiuos kitų savivaldybių atstovai, ar jam neteks ryte pasakius viena, vakare pakeisti nuomonę ir pasakyti kita, kaip dažnai nutinka“, – ironizavo J. Razma.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!