- Reklama -
Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė kartu su Ukrainos Respublikos Prezidentu Viktoru Janukovyčiumi Jaltoje atidarys konferenciją. president.lt nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, kaip ES Tarybai pirmininkaujančios valstybės vadovė, rugsėjo 20 d. dalyvaus tarptautinėje Jaltos konferencijoje „Ukraina besikeičiančiame pasaulyje”. Šalies vadovė kartu su Ukrainos Prezidentu Viktoru Janukovyčiumi atidarys konferenciją, vėliau susitiks dvišalio pokalbio.

Nuo 2004 m. Jaltos konferencijoje kasmet garsiausi pasaulio politikai, diplomatai, valstybių veikėjai, žurnalistai, analitikai ir verslo lyderiai iš 20 šalių aptaria Europos, pasaulio ir Ukrainos vystymosi tendencijas.

Šiemet daug dėmesio bus skirta Vilniaus viršūnių susitikimui, kuriame turėtų būti pasirašyta ES ir Ukrainos Asociacijos ir laisvosios prekybos sutartis, užbaigtos derybos ir parafuoti susitarimai su Moldova ir Gruzija.

Pasak Prezidentės, prieš 10 metų prasidėjusi diskusija apie europietišką Ukrainą jau tampa realybe. Jaltos konferencijos tikslai – padėti Ukrainai tapti modernia, teisine,demokratiška ir ekonomiškai stipria valstybe – virsta konkrečiais žingsniais ir priemonėmis.

Iki Vilniaus viršūnių susitikimo likus dviem mėnesiams, Jaltos konferencija – gera proga dar kartą sutelkti visų valstybių pastangas ir aptarti bendrus veiksmus, kad lapkritį būtų pasiekta konkreti pažanga santykiuose su Rytų partnerystės šalimis. Tai vienas svarbiausių Lietuvos pirmininkavimo ES prioritetų.

Konferencijoje ir dvišaliuose susitikimuose Prezidentė aptars Ukrainoje įvykusius pokyčius bei dar likusius Asociacijos ir laisvosios prekybos sutarties su ES pasirašymui būtinus sprendimus. Taip pat bus kalbama apie Rytų partnerių asociacijos su Europa atveriamas galimybes ir jų svarbą prekybos ir ekonomikos vystymuisi bei bendras grėsmes, su kuriomis susiduria europinės integracijos kelią pasirinkusios Rytų partnerystės šalys.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!