- Reklama -

„Džiaugiuosi, kad Seime sveikas protas nugalėjo", - sako Seimo narys J.Dagys. KK nuotr.

„Džiaugiuosi, kad Seime sveikas protas nugalėjo ir skandalingosios „Estrelos“ rezoliucijos nuostatų nebus bandoma įtraukti į mūsų šalies Švietimo įstatymą“, – sako Seimo narys Rimantas Jonas Dagys, reaguodamas į šiandien Seime atmestą Seimo narės Marijos Aušrinės Pavilionienės Švietimo įstatymo pakeitimo ir pildymo projektą. Prieš šio įstatymo įtraukimą į Seimo plenarinio posėdžio darbotvarkę balsavo dauguma Seimo frakcijų, išskyrus Lietuvos liberalų sąjūdžio ir Lietuvos socialdemokratų partijų atstovus.

Pasak parlamentaro, šis projektas pateikiamas norint vietoje jaunų žmonių ruošimo šeimai programų įdiegti vaikų ugdymui ydingas nuostatas, nesitarus su tėvų bendruomenėmis. Jei šiam įstatymo projektui būtų pritarta, Lietuvos ugdymo įstaigose vaikai nuo 4 metų būtų mokomi apie „malonumą bei pasitenkinimą, pasiekiamą liečiant savo kūną“, „ankstyvosios vaikystės masturbaciją“, „teisę tyrinėti skirtingas lytines tapatybes“ ir t.t. 4– 6 metų vaikai turėtų būti mokomi apie „tos pačios lyties santykius“, „priimti įvairovę“, o 6–9 metų susipažinti su bręstant vykstančiais pokyčiais, seksu ne vien kaip vaikų, bet ir malonumo šaltiniu bei reiškiniu medijose, kontracepcija ir šeimos planavimu, skirtingais būdais pastoti ir t.t. Galiausiai 9–12 m. vaikai turėtų išmanyti kontracepcijos rūšis ir jos naudojimą, nesaugaus sekso rizikas, taip pat suvokti ir priimti kaip normą seksualinių orientacijų ir tapatybių įvairovę.

„Nors įstatymo teikėjai rėmėsi Pasaulinės sveikatos organizacijos (PSO) rekomendacijomis, tačiau minėtieji PSO standartai yra tos pačios radikalios nuostatos, kuriomis norėjo remtis ir dėl kurių net palyginti liberaliame Europos Parlamente buvo atmesta garsioji „Estrelos“ rezoliucija“, – sako Seimo narys.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!