- Reklama -

A.Kubilius pasigyrė, kad čia jų partijos sprendimas lemia, kas bus Lietuvos prezidentas. Nuotr. iš lrp.lt

TS-LKD pirmininkas Andrius Kubilius „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ paklaustas, kodėl kitos partijos turi asmenybių, kurias kelia į prezidentus, o konservatoriai nekelia savo kandidato, bet remia D.Grybauskaitę, pareiškė, kad nesvarbu, kas yra TS-LKD partijos remiamas kandidatas – partijos narys ar  ne, o tai, kad TS-LKD yra partija, kuri rūpinasi prezidentais.

„Skirtingai nuo kitų partijų, mes nuo 1998 metų su nedideliu tarpu, su Rolando Pakso tarpu, visada priimdavome tokius sprendimus, kurie lemdavo, kas tampa Lietuvos Respublikos Prezidentu. Tai ir du kartus išrinktas Valdas Adamkus su mūsų parama, po to mūsų pačių kvietimu Dalia Grybauskaitė sutiko kandidatuoti – kaip nepriklausoma kandidatė kandidatavo ir laimėjo.

Taigi aš vis pajuokauju: yra partijos, kurios rūpinasi kandidatais, turi net ir po du, bet niekad nelaimi rinkimų, o mes esam partija, kuri rūpinasi būsimais prezidentais“, – „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ sakė TD-LKD pirmininkas Andrius Kubilius.

Tai, kad TS-LKD remiamas kandidatas į prezidentus nėra vienas iš partijos narių, konservatorių partijoje nėra svarbu.

„Svarbu, kad kandidatas ir būsimas prezidentas būtų pasirengęs didelėm atsakomybėm ir tinkamai eitų savo pareigas, taip, kaip dabar daro Dalia Grybauskaitė. Tai kam čia ieškoti kažką naujo ar intrigų kurti, ar partiniu egoizmu apsirgti? <…> Sveika valstybėje turėti patyrusį prezidentą ir šitoje vietoje neužsiminėti juokingais žaidimais“, – sakė A.Kubilius.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!