- Reklama -
L.Stankūnaitės nekaltumą V.Gaivenio televizijos laidoje įrodinėjęs Seimo narys R.Žemaitaitis apskųstas Seimo komisijai (Seimo archyvo nuotr.)

Vakar LNK televizijos laidoje „Abipus sienos“ pedofilijos bylą komentavęs ir L.Stankūnaitę gynęs Seimo narys „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis apskųstas Seimo komisijai, tiriančiai neteisėtą įtaką teisėsaugai. Seimo narį R.Žemaitaitį dėl galimo neteisėto spaudimo teismui Juliaus Sabatausko vadovaujamai komisijai apskundė Drąsiaus Kedžio sesuo Neringa Venckienė.

„Rugsėjo 15 d. Panevėžio apygardos teisme bus nagrinėjami mano ir vyro Aido Venckaus skundai ir bus sprendžiamas klausimas dėl įtarimų pareiškimo pedofilijos byloje Laimutei Stankūnaitei. Tačiau vakar, rugsėjo 7 d., LNK televizijos laidoje „Abipus sienos“ kalbėjęs Seimo narys Remigijus Žemaitaitis komentavo pedofilijos bylą ir gynė Laimutę Stankūnaitę, teigdamas, jog ji nekalta. Aš manau, kad tuo jis padarė neteisėtą įtaką mano ir vyro pareiškimus nagrinėsiančiam teismui ir sprendimų dėl įtarimų pareiškimo L.Stankūnaitei priėmimui“, – „Karštam komentarui“ sakė Neringa Venckienė.

Kaip žinia, tai jau ne pirmas kartas, kai aukšti pareigūnai ar politikai galimai bando daryti įtaką prieš lemiamus teismo posėdžius.

Gegužės 25 d., prieš gegužės 26 d. pirmąjį pedofilijos bylos teismo posėdį, Generalinėje prokuratūroje įvyko spaudos konferencija, kurioje tuometinis laikinasis generalinis prokuroras Raimondas Petrauskas ir GP ONKT departamento vyr.prokuroras Algimantas Kliunka paskelbė ikiteisminio tyrimo duomenis – esą teisėją J.Furmanavičių ir V.Naruševičienę nužudė Drąsius Kedys. Tai galima suprasti kaip spaudimą teismui – neva pažiūrėkit, kas toks kaltina Andrių Ūsą prievartavus dukrą – ogi žudikas.

Liepos 27 d. Panevėžio apygardos teismas turėjo nagrinėti Aido ir Neringos Venckų skundus ir pasisakyti dėl įtarimų pareiškimo L.Stankūnaitei. Tačiau liepos 26 d., vieną dieną prieš teismo posėdį, naujienų agentūra BNS paskelbė interviu su generaliniu prokuroru Dariumi Valiu, kur generalinis prokuroras teigė, kad nėra pagrindo pareikšti įtarimų L.Stankūnaitei. Tai taip pat galima suprasti kaip spaudimą teismui, kokią nutartį turi priimti šiuo klausimu Panevėžio apygardos teismas.

Tačiau liepos 27 d. teismo posėdis neįvyko – buvo perkeltas į rugsėjo 15 d. Ir rugsėjo 7 d. LNK televizijoje transliuojamoje laidoje „Abipus sienos“ Seimo narys Remigijus Žemaitaitis „advokatauja“ L.Stankūnaitei. Teigiama, kad byloje nėra įrodymų, o L.Stankūnaitė – nekalta.

„Tai yra spaudimas teismui, kuris rugsėjo 15 d. spręs dėl įtarimų pareiškimo L.Stankūnaitei“, – įsitikinusi Neringa Venckienė, kuri apskundė R.Žemaitaitį Seimo komisijai, tiriančiai neteisėtą įtaką teisėsaugai.

Studijuodamas Vilniaus universitete, Remigijus Žemaitaitis dirbo A.Valantino vadovaujamame Vilniaus miesto 2 apylinkės teisme teisės konsultantu, o baigęs Vilniaus universitetą, pradėjo dirbti Vilniaus apygardos teismo pirmininko patarėju.

Seimo narys Remigijus Žemaitaitis priklauso R.Pakso vadovaujamos partijos "Tvarka ir teisingumas" frakcijai, yra partijos "Tvarka ir teisingumas" narys.  

KK inf.

2010-09-08

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!