- Reklama -

Tarptautinėje Miuncheno saugumo konferencijoje dalyvaujanti Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pabrėžė, kad Europai reikia stiprios ir ekonomiškai bei politiškai labiau integruotos sąjungos. Nuotr. iš lrp.lt

Tarptautinėje Miuncheno saugumo konferencijoje dalyvaujanti Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pabrėžė, kad Europai reikia stiprios ir ekonomiškai bei politiškai labiau integruotos sąjungos.

Kasmet Bavarijos sostinėje Miunchene vykstanti konferencija yra viena didžiausių ir svarbiausių konferencijų pasaulyje, kurioje gimsta globalūs sprendimai ir formuojamos pagrindinės užsienio bei gynybos politikos tendencijos.

Lietuvos vadovė kartu su Pasaulio banko Prezidentu Robertu Zoellicku, Vokietijos finansų ministru Wolfgangu Schauble, vienu iš „Deutsche Bank” vadovų Anshu Jainu, Ispanijos užsienio reikalų ministru Jose Gracia-Margallo ir žymiais ekonomikos bei politikos ekspertais dalyvavo konferencijos atidarymo diskusijoje apie ES ateitį ir patiriamus ekonominius sunkumus.

Pasisakydama diskusijoje, Prezidentė pabrėžė, kad ES turi daug priemonių problemoms spręsti, tačiau pritrūksta politinės valios jas įgyvendinti. Pasak šalies vadovės, nereikėtų kaltinti Europos Sąjungos, patiems nepadarius namų darbų.

„Europos žmonėms reikia stiprios ir stabilios Europos Sąjungos. Būtini greiti ir efektyvūs sprendimai. Lietuva ir kitos 26 narės bus ekonomiškai ir politiškai saugesnės vieningoje ir labiau integruotoje Europoje”, – sakė Prezidentė.

Pasak šalies vadovės, šių metų antroje pusėje Lietuva pirmoji iš Baltijos šalių pirmininkaus ES Tarybai. Mūsų indėlis bus itin svarbus sprendžiant ES ekonomines problemas ir įgyvendinant krizių prevencines priemones.

Lietuva Europoje laikoma sėkmės pavyzdžiu. Stipriai nukentėjusi nuo krizės mūsų šalis ėmėsi griežtų, tačiau būtinų finansinės drausmės priemonių ir per 2 metus sugebėjo sėkmingai atsitiesti. 2011 m. Lietuvos ekonomika buvo viena sparčiausiai augančių ES.

Miuncheno saugumo konferencijoje taip pat diskutuojama euroatlantinės gynybos, energetikos geopolitikos, kibernetinio saugumo klausimais, bus aptariama padėtis Malyje, Sirijoje ir Irane.

Šestadienį, vasario 2 d. Bavarijos Federalinės Europos reikalų ministrės Emilijos Muller kvietimu šalies vadovė dalyvaus darbo pusryčiuose. Šiame susitikime taip pat dalyvaus Europos Komisijos narės: už skaitmeninę darbotvarkę atsakinga Europos Komisijos Pirmininko pavaduotoja Nelie Kroes ir už vidaus reikalus atsakinga EK narė Cecilia Malmstrom.

Vizito metu Prezidentė duos interviu didžiausiam Vokietijos verslo dienraščiui „Handesblatt” ir oficialiai konferencijos transliuotojai Bavarijos televizijai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!