- Reklama -

Lietuvos rusų sąjungą papiktino buvusio Valstybės saugumo departamento (VSD) Gedimino Grinos samprotavimai apie galimybę uždaryti tautinių mažumų mokyklas Lietuvoje. KK nuotr.

Lietuvos rusų sąjungą papiktino buvusio Valstybės saugumo departamento (VSD) Gedimino Grinos samprotavimai apie galimybę uždaryti tautinių mažumų mokyklas Lietuvoje. Lietuvos rusų sąjungos pirmininko Sergejaus Dmitrijevo teigimu, savo pareiškimais buvęs VSD vadovas ragina suvaržyti konstitucines Lietuvos tautinių mažumų teises, kursto tautinę nesantaiką ir demonstruoja neapykantą.

„Lietuvos Respublikos Konstitucija garantuoja teisę piliečiams, priklausantiems tautinėms bendrijoms, puoselėti savo kalbą, kultūrą ir papročius, o tautinės neapykantos bei diskriminacijos kurstymas Konstitucijoje yra įvardinta kaip nusikalstama veikla. Man keista, kad buvęs VSD vadovas, kuris vykdydamas savo pareigas turėjo saugoti konstitucinius mūsų valstybės pamatus, dabar gali leisti sau svaidytis tokiais pareiškimais. Šiuo metu G. Grina priklauso Pulkininkų asociacijai, todėl sieksime išsiaiškinti, ar tai yra oficiali šios organizacijos pozicija“, – sako S. Dmitrijevas.

„Ačiū Dievui, mūsų šalies politiką formuoja ne karininkai, o Lietuvos žmonių renkami atstovai. Lietuvos rusų sąjunga ir jos deleguoti politikai niekada nepritars tokiems siekiams. Mes 20 metų dalyvaujame Lietuvos politinėje veikloje ir visada remdavomės Lietuvos Respublikos Konstitucija ir įstatymais. To paties tikimės iš kitų Lietuvos partijų“, – teigia S. Dmitrijevas.

Komentuodamas paviešintą informaciją apie Visagino skautų išvyką į Rusijos stovyklą, kur jie mokėsi žygiuoti, maskuotis, šaudyti, mėtyti granatas, S. Dmitrijevas sako, jog šis įvykis parodė, kad specialiosios tarnybos nesugeba tinkamai informuoti ir įspėti mokyklų ir tėvų apie galimas grėsmes.

„Tautinių mažumų vaikai nekelia grėsmės Lietuvos saugumui. Už mūsų šalies saugumą atsakingos institucijos privalo užtikrinti, kad vaikai netaptų politinės ir propagandinės kovos įkaitais. Visi mes prisimename apie kratas rusų mokyklose, o juk įtarimai vis dar nėra niekam pareikšti. Kyla klausimas, kam naudinga žengti tokius neatsakingus žingsnius ir priešinti Lietuvos žmones. Šiuo atveju, pirmiausia, mokyklos turi būti tinkamai informuojamos apie galimas grėsmes, su vaikais ir tėvais turi vykti šviečiamoji veikla, o svarbiausia – vaikams turi būti pasiūlyta alternatyva – kad turiningai ir įdomiai savo laisvalaikį jie galėtų praleisti čia – Lietuvoje“, – sako S. Dmitrijevas.

Lietuvos rusų sąjungos tarybos vardu,

Lietuvos rusų sąjungos pirmininkas

Seimo narys

Sergejus Dmitrijevas

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!