- Reklama -
LLRA pirmininkas V.Tomaševskis. KK nuotr.

„Vakar LRT laidoje „Savaitė“ buvo pranešta, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) veikėjas Jaroslav Skuder išleistoje knygoje juodina Lietuvą. Šiandien portalai delfi.lt ir 15min.lt atkartojo dezinformaciją apie tai, kad LLRA narys tariamai juodina Lietuvą.

Apgailestaujame dėl paviešintos dezinformacijos, kadangi Jaroslav Skuder niekada nebuvo LLRA veikėjas, partijoje neužimdavo jokių, net menkiausių, postų, o šiandien net nėra LLRA narys. Deja, LRT laidoje „Savaitė“ jau ne pirmą kartą platina akivaizdų melą apie LLRA. Tai visiškai kompromituoja nacionalinį transliuotoją“, – teigiama LLRA išplatintame pranešime spaudai.

„Reportaže minima 1993 metų istorija, kai Vilniaus apskrityje buvo dalijami sklypai privačių namų statyboms, nors vietiniai žemės savininkai tam priešinosi, o jiems pagąsdinti jų žemėse buvo organizuoti ginkluotos kariuomenės pratimai. Tai yra realus įvykis.

Deja, net ir šiandien, praėjus 20-čiai metų, dauguma teisėtų savininkų Vilniuje iki šiol neatgavo savo žemės.

Panaši padėtis yra kai kuriose priemiesčio seniūnijose: Riešėje, Avižieniuose ir Zujūnuose. Ten žemė teisėtiems savininkams nėra grąžinta, kadangi, kaip dar 1995 metais nustatė Valstybės kontrolė, daugiau kaip 2000 sklypų Vyriausybės atstovo A. Merkio neteisėtai skirta praktiškai už dyką (po apie 40 Lt už sklypą) Aukščiausio Tarybos deputatams, Aukščiausio ir kitų teismų teisėjams, aukšto rango valdininkams ir jų giminaičiams.

Lietuvos nacionalinis transliuotojas, puikiai žinodamas apie valdininkų savivalę, turėtų užstoti nuskriaustus teisėtus žemės savininkus, o ne pulti LLRA, kuri nuosekliai gynė, gina ir gins Konstitucijoje įtvirtinta teisę į nuosavybę“, – teigiama LLRA išplatintame pranešime spaudai.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!